libris.ro

Am schimbat hotii nostri cu hoti straini?

Am schimbat hotii nostri cu hoti straini?

Am ajuns pana la momentul in care ministrul energiei din Romania nu poate citi factura la energie si in care mai multi politicieni romani recunosc deschis ca se fura atunci cand se factureaza energia. Atunci cu atat mai mult, cum poate un consumator de rand sa descifreze ceea ce este facturat pe facturile pe care le primeste acasa?

La ordinul FMI si Banca Mondiala noi romanii am ajuns sa ne „privatizam” fortat companiile de stat furnizoare de apa, electricitate si gaz, adica strict utilitatile fundamentale de care avem nevoie zilnic.

Aceiasi politicieni romani recunosc ca se fura si inainte de privatizarea acestot companii de stat dar in ultimul timp lucrurile parca au luat-o razna prea de tot.

Am schimbat hotii nostri cu hoti straini?


Intrebarea principala este : de ce am fost obligati sa „privatizam” companiile romanesti de stat ca acestea sa fie preluate tot de companii de stat (un exemplu bun este Enel, companie de stat din Italia) dar din strainatate? 

Practic am schimbat niste hoti autohtoni cu niste hoti straini. Macar inainte stiam ce este facturat pe factura, lucrurile erau cat de cat mai clare. Acum iti trebuie studii de specialitate si tot nu e sigur daca reusesti sa descifrezi factura de energie dupa cum a recunoscut ministrul energiei, un om care are o lunga activitate in acest domeniu.

Daca tot trebuia sa ne fure cineva „legal” atunci de ce sa nu fi fost „patrioti” si sa ne fi lasat furati de catre hoti autohtoni? De ce a trebuit sa fim fortati sa importam hoti din strainatate? Practic, niste companii din strainatate se imbogatesc clar frin furt de pe spinarea romanilor fara sa se fi achitat de sarcinile trecute in contract, fara sa fi facut investitiile pe care erau obligati sa le faca si fara sa respecte uneori cele mai elementare drepturi ale consumatorilor.

O alta controversa asupra companiilor straine furnizoare de energie din Romania, atat gaz cat si electricitate, este legata de practica regularizarii facuta trimestrial care produce neplaceri financiare pentru consumatori. De exemplu compania E.ON calculeaza furnizarea gazelor pe baza unor estimari care duce la facturi triplate sau chiar si mult mai mari astfel incat consumatorii se trezesc ca au de platit sume exorbitante intr-un timp foarte scurt.

Tot in cazul E.ON s-au semnalat plangeri ca aceasta companie emite facturi prin care incaseaza de doua ori pentru aceleasi servicii. Problemele sunt atat de multe si sunt atat de multe plangeri la ANRE incat e clar ca exista nereguli legate de aceste companii furnizoare de energie.

Exista voci care pomenesc deja de nationalizare cu toate ca acest cuvant inca sperie, dar este poate unica situatie de reglementare in acest domeniu pentru ca efectiv s-a ajuns in situatia in care se recunoaste deschis ca aceste companii fura oficial romanii la facturare.

Am schimbat hotii nostri cu hoti straini, voi ce parere aveti, pe care hoti ii preferati?

Surse:

1) http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-04-05/EOn-Electrica-firma-care-incaseaza-de-doua-ori-pentru-aceleasi-servicii
2) http://www.rasunetul.ro/regularizarea-facturii-emise-de-eon-gaz-pe-agenda-senatorului-dobra
3) http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Scandalul+Enel+Muntenia+DNA+a+ascultat+telefoanele+suspectilor
4) http://www.greenpeace.org/romania/ro/campanii/schimbari-climatice-energie/activitati/scandal-enel-facturi/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Sursa: Glasul-Moldovei.blogspot.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info