libris.ro

Tablitele de la Tartaria sunt revendicate mai nou si de catre unguri!

Tablitele de la Tartaria sunt revendicate mai nou si de catre unguri!

Dupa ce rusii au emis o ipoteza controversata precum ca stramosii lor ar fi coborat din muntii Carpati acum mai nou au inceput si ungurii sa le faca rusilor concurenta, sustinand nici mai mult nici mai putin decat ca ei sunt prezenti in Bazinul Carpatic de aproximativ 10.000 de ani.

Tablitele de la Tartaria sunt revendicate mai nou si de catre unguri!

Reproducem mai jos dupa o traducere aproximativa din limba maghiara textul publicat de un site care isi doreste sa „rescrie” istoria intr-un asa fel incat sa le produca orgasme tuturor extremistilor maghiari din Bazinul Carpatic:

„Maghiarii prezenti in Bazinul Carpatic acum 10.000 de ani?

Printre teoriile care dezbat originea maghiară, sunt date si informatii surprinzătoare, dar care nu se contrazic reciproc cu aceasta ipoteză. Cum ar fi ideea că strămoșii noștri nu au cucerit Bazinul Carpatic, dar de la început, au trăit înainte de toată lumea de aici, iar națiunea noastra aici sa se fi dezvoltat. Nenumărate date lingvistice, etnografice și antropologice sugerează că maghiarii din Bazinul Carpatic sunt cea mai veche populație indigenă, și că în urmă cu aproximativ 10-15000 de ani înainte de perioada de formare a popoarelor ariene,in epocile de piatră, cupru și bronz au trăit aici.
Artefacte uimitoare au fost descoperite în anii 1870, iar entuziasmul a fost starnit atunci cercetatorilor si arheologilor maghiari.Nu anul 896 este anul in care au  intrat maghiarii in Transilvania si Baszinul Carpatic ci indiferent de cât ar fi de incredibil, este vorba de epoca de piatra, adica acum 10.000 de ani!

Pentru a înțelege adevărata semnificație a talbitelor de la Tărtăria, trebuie sa fim constienti in primul rand ca arhelogii au crezut mult timp că orice civilizatie si orice forma de cunoastere era cunoscuta in urma cu 4-5000 de ani doar in Mesopotamia si Egipt unde au fost ridicate piramidele in timp ce in Europa de Est si in Bazinul Carpatic a domnit un „intuneric cultural”…

Cititi in limba engleza: http://www.rovasirasforrai.hu/Forditasok/Our-Letter-of-Ownership-ANGOL.htm

Despre artefactele găsite pe plan local se estima ca au o vechime de  6500-7300 ani sunt. (arheologul care le-a gasit de origine română este  N. Vlassa, arheologul care a efectuat săpături în Transilvania)
Istoricii au crezut mult timp că a venit în Transilvania un grup de comercianți, însă s-a dovedit pana la urma ca tablitele sunt facute din argila / lut local(ă).

Prin descifrarea simbolurilor s-a ajuns la concluzia ca de fapt semnifica anumite sunete.Bazandu-se pe o lucrare de-a sa, Koricsánszky Atilla a descifrat inscriptiile pe disc si a descoperit corepondente fonetice numai in maghiară . Incercand sa descifreze tablita cu ajutorul simbolurilor runice, Ferenc Varga are parte de succes.”, sursa szabadonebredok.info

Tablitele de la Tartaria sunt revendicate mai nou si de catre unguri!, sursa imagine: youtube.com
Tablitele de la Tartaria sunt revendicate mai nou si de catre unguri!, sursa imagine: youtube.com

Maghiari  in Bazinul Carpatic cu 10000 ani în urmă? Sigur ca da! …. Cred ca au inebunit oamenii din pusta! Individul care a scris asa ceva trebuie sa aiba o minte tare odihnita! Chiar am fi interesati sa-l cunoastem, dar doar in scop pur stiintific!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Poate ca cel care a a ajuns  sa scrie despre aceste vise a pornit de fapt de la complexul subconstient al omului fara de tara, care vrea sa se stie bastinas aici inca din cele mai vechi timpuri. Poate ca or fi unii dintre ei bastinasi dar in nici un caz in calitate de maghiari ci poate doar de maghiarizati.

Update: printre comentariile postate la acest articol am remarcat si unele din partea etnicilor maghiari si am decis sa le publicam pentru a arata si alte puncte de vedere asupra acestei „probleme”:

Interesant, ca din punctul de vedere al romanilor ungurii sunt hoti, fura istorie, tot. Dar in lume romanii sunt vazuti hoti.Nu se poate ceva sa fie unguresc si sa nu fie furat din punctul de vedere a unor romani.

Si aici : rasa de porc mangalica, copoul ardelenesc, scrierea runica secuiasca.Dar cum se face ca pe acele „tablite” sunt insemne runice? De ce idiotul ala de le-a gasit le-a ars? Cum se face ca si la priamidele din Bosnia sunt inscrieri runice ? Si piramidele alea au fost furate de unguri? Unii cred ca sunt paranoici”, spune Frederic László Sára

„interesant! si ugurii revendica! cum adica si! ungurii revendica? pe aceste tablita nu sunt nici caractere chirilice ,nici romane ci insemne runice!! cine a pastrat scrierea runica? nu secuii? faptele reflecta realitatea ! si nu vorbele !…iar daca ne luam dupa principiul continuitatii atunci secuii (szittya nemzet ) sunt inaintasi dacilor ! si atunci cine-i acasa aici ?”, spune Boér Csilla

Surse:

[1] szabadonebredok.info

[2] rovasirasforrai.hu

 

[tp_product id=”194133967″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info