Video: Presedintele Israelului Shimon Peres, multumeste Romaniei si poporului roman pentru ca “a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”.

VIDEO: PRESEDINTELE ISRAELULUI SHIMON PERES, MULTUMESTE ROMANIEI SI POPORULUI ROMAN PENTRU CA “a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”.

Romani, e timpul sa nu mai fim umiliti. Ajunge cu minciuna si cu mizeriile care le spun altii despre noi! E timpul sa luam atitudine si sa ne aparam valorile spirituale, culturale, istorice, etc pana nu va fi deja prea tarziu.

Zeci de ani de manipulare ai regimului totalitar comunist au facut din eroii patriei romane monstri si din adevaratii monstrii adusi calare pe tevile tancurilor rusesti au facut eroi. Mare parte din istoria neamului nostru este o minciuna a propagandei comuniste si de aceea dusmanii nostri, ai neamului romanesc, cauta cu inversunare s-o rastalmaceasca intru totul pentru a-si atinge alte scopuri murdare. Putine adevaruri incep sa iasa cateodata la lumina si acesta este unul dintre ele:

“Nu vom uita niciodata ca, in perioada cea mai intunecata a istoriei-perioada nazista, Romania a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei de aici, care au venit in Israel, au ajutat la construirea Israelului, dar, in acelasi timp, nu si-au uitat iubirea pentru Romania, si-au pastrat cultura romaneasca. Pentru aceasta, doresc sa multumesc poporului roman si sa ii spun ca aceasta este o prietenie care nu se va termina si care va continua multa vreme in viitor, nu doar in istorie”, a afirmat  presedintele israelian, in timpul  unei conferintei de presa  la Palatul Cotroceni.

Video: Presedintele Israelului Shimon Peres, multumeste Romaniei si poporului roman pentru ca “a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”.

S-ar parea ca s-a ales praful de tot tam tam-ul facut de anumite cercuri antiromanesti in ultimii ani in legatura cu un asa zis ”antisemitism”al romanilor si cu  soarta evreilor romani din timpul razboiului .

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


VIDEO: PRESEDINTELE ISRAELULUI SHIMON PERES, MULTUMESTE ROMANIEI SI POPORULUI ROMAN PENTRU CA “a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”.
VIDEO: PRESEDINTELE ISRAELULUI SHIMON PERES, MULTUMESTE ROMANIEI SI POPORULUI ROMAN PENTRU CA “a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”.

Sa adaugam ca declaratia presedintelui israelian vine dupa alte marturii date dupa razboi de seful Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania din timpul razboiului , Wilhelm Filderman si cele ale Rabinului Sef al cultului mozaic din Romania intre anii 1940-1947 ,declaratii prin care ambii multumeau cu emotie poporului roman si conducatorilor din acea vreme ,pentru  a fi  salvat evreii de lagarele de concentrare naziste,cu toate ca Hitler facea presiuni enorme asupra Romaniei, pentru ca aceasta sa ii predea Germaniei.

Ungaria s-a conformat atunci si a trimis in cuptoarele lagarelor de concentrare naziste aproape toti evreii, dar Romania, nu.

  • Biografia presedintelui Israelului Shimon Perez
  • Nascut : August 1923
  • Locul nasterii: Vishneva , Polonia

Nume la naştere: Shimon Persky

Ales preşedinte al Israelului în 2007, Shimon Peres a fost de trei ori prim-ministru  în 1977 , 1984 – 86 , şi din nou 1995-96 .

Înainte de a ajunge presedinte,Perez  era deja o figură cu state vechi  in politica israeliana : el a emigrat în Palestina, din Polonia în 1934, şi a fost pus responsabil cu  marina Israelului  după Războiul de Independenţă israelian .

A  servit în cadrul Ministerului Apărării şi a fost ales în 1959 la Knesset. Când Rabin a demisionat în 1977, Peres a servit  în calitate de prim-ministru .

Ca prim-ministru, Peres a actionat in directia  pacii  cu Palestina şi a retras trupele israeliene din Liban. Ca Ministru al Afacerilor Externe, Peres a participat la negocierile de pace secrete în Norvegia , şi, ca urmare in 1994 a primit Premiul Nobel pentru Pace impreuna  Yasser Arafat.

După  asasinarea lui  Ytzhak Rabin în 1995 , Peres a devenit din nou prim-ministru , dar a pierdut în alegerile din 1996 in favoarea lui Benjamin Netanyahu,

Peres a servit în aproape toate posturile de top civile în Israel şi, după un şir de eşecuri electorale, a fost ales la preşedinţia în iunie 2007, la vârsta de 83 de ani .

Sursa:

[1] cersipamantromanesc.wordpress.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info