libris.ro

POVESTEA SOVIETELOR- UN FILM CUTREMURATOR

POVESTEA SOVIETELOR- UN FILM CUTREMURATOR

“The Soviet Tale” este un documentar realizat de un regizor lituanian cu suportul si la cererea unor membrii ai Parlamentului Uniunii Europene, care isi doresc, asa cum chiar ei marturisesc, ca Europa sa nu uite niciodata prin ce a trecut, si istoria sa nu se mai repete.

In acest sfasietor documentar, primit de la unul din cititorii nostri din SUA, documentar care este  public, de altfel, pe youtube de ceva vreme, este analizata similitudinea dintre ideologiile care au facut cele mai multe victime in istoria omenirii: cea a nazismului si cea a comunismului, Lenin, Stalin si Hitler fiind “actorii” principali.

POVESTEA SOVIETELOR- UN FILM CUTREMURATOR

Documentarul este exclusiv in limba engleza, cu interventii ale martorilor in limba rusa sau ucraineana. Va avertizam ca sunt scene care va pot soca si nu sunt recomandate minorilor decat sub atenta supraveghere.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ideea crearii “omului nou” a stat la baza nazismul dar si a comunismul. Specialistii intervievati in acest documentar arata asemanarile dintre aceste ideologii si ceea ce liderii acestora doreau de la populatie: supunere totala.

In schimb, cei care se opuneau erau exterminati. Exterminarea ucrainenilor, ca un exemplu, din iarna anului 1932-1933, a atins cifre infioratoare: 7 milioane de ucraineni au murit DE FOAME, incetul cu incetul, intr-un proces de infometare fara precedent. Granele si toata mancarea au fost confiscate de NKVD si exportate in Vest. “Ce a facut Vestul, in schimb?”, se intreaba realizatorii documentarului… “Nimic”, raspund tot ei.

In cateva ziare din SUA, la acea vreme, au aparut articole despre infometarea ucrainenilor insa nimeni nu a actionat impotriva regimului criminal. Mai mult. In 1991 guvernul Marii Britanii ii absolva pe rusi de atrocitatile comise decretand ca numai crimele comise de nazisti sunt crime imporiva umanitatii.

Pe acest considerent ofiterii NKVD, actuali KGB, fosti participanti la atrocitati, sunt decorati si mandri de ceea ce “au realizat”. Rusia actuala nu a condamnat niciodata atrocitatile comise.

Mai multi parlamentari europeni sunt de parere ca Rusia moderna ar trebui sa condamne trecutul sau pentru a putea merge mai departe insa documentarul aduce in prim plan actuala mentalitate a rusilor. Faptul ca exista inca simpatizanti ai nazismului, ai comunismului, ca sunt folosite metode NKVD-iste pentru exterminarea opozantilor puterii (vezi Ana Politivskaya, n.r.) si ca se practica teroarea gazului, nu arata o Rusie dornica sa se dezbrace de haina veche si sa ii dea foc in piata publica.

Acest documentar le este dedicat memoriei tuturor victimelor comunismului!

Consiliul Mondial Roman, din care fac parte si fosti detinuti politici, victime ale regimului comunist din Romania, au cerut politicienilor romani si administratiei Bucurestiului sa gaseasca o modalitate pentru cinstirea memoriei celor ucisi sau torturati de comunisti, ridicand in cinstea lor un Memorial al patimilor romanesti.

Sa speram ca Romania va gasi resursele necesare sa amplaseze in Bucuresti, alaturi de Memorialul victimelor Holocaustului si acest memorial, caci suferinta si exterminarea au produs-o ambele ideologii: atat cea nazista cat si cea comunista.

Nimeni nu ar trebui sa fie mai presus, in fata mortii sau a istoriei!

Romanian Global News

POVESTEA SOVIETELOR- UN FILM CUTREMURATOR, imagine: cersipamantromanesc.wordpress.com
POVESTEA SOVIETELOR- UN FILM CUTREMURATOR, imagine: cersipamantromanesc.wordpress.com

Sursa:

[1] cersipamantromanesc.wordpress.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info