libris.ro

Atata dispret fata de propriul neam, ca la unii romani, nu am vazut nicaieri!

Atata dispret fata de propriul neam, ca la unii romani, nu am vazut nicaieri!

Exista la noi, romanii, prea multi indivizi care se cred mentori nationali si musai sa spuna despre noi insine – generalizand ilicit si grav spunand „noi, romanii“ sau „asa e la romani“ – ca suntem lenesi, hoti, prosti si alte asemenea insusiri negative.

A devenit obligatoriu pentru acesti ipochimeni – unii fiind chiar cadre didactice universitare sau politicastri – sa ne minimalizeze sau chiar sa nege istoria poporului nostru si eroii neamului, sa injure biserica ortodoxa, dar, in schimb, sa ridice in slavi, copiindu-se intre ei, „valorile“ Occidentului, cultura si civilizatia unora care nu ne sunt cu absolut nimic superiori, ci, din contra, au un amalgam de cultura furata de la veritabilii creatori de cultura si civilizatie!

Atata dispret fata de propriul neam, ca la unii romani, nu am vazut nicaieri!

Motto:

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului. Ca daca n-as fi roman, n-as fi nimic. Nu ma pot imagina francez, englez, german, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt roman prin vocatie, ca altfel nu pot sa ies“. Petre Tutea

A devenit evident ca exista un centru de inculcare in opinia publica a ideii de a ne determina să ne denigram singuri, fiindca „asa-i desenul“ si așa le-au bagat romanilor in cap, din 1990 incoace, alde Patapievici, Liiceanu, Tismaneanu, Dinescu, Andrei Marga, Ovidiu Pecican sau mai stiu eu care alte lichele autohtone sau venetici.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Si toate acestea in consonanta sau in acompanierea campaniei de discreditare a romanilor de catre mass media occidentale, sau chiar de lucrari „prestigioase“, ca, de exemplu, dictionarele Le Petit Robert, Larousse etc., care-i prezinta permanent pe romani ca pe niste monstri, dar ilustrand asemenea alegatii cu figurile si faptele, comportamentele tiganilor.

Nu cred ca exista la alte popoare de pe pamant atat de multi indivizi care sa se intreaca in desconsiderarea tarii lor mai tare decat in Romania. Nici o urma de demnitate sau de mandrie nationala la indivizii respectivi. Parca suntem blestemati sa le acceptam masochismul si turnatul ligheanului cu laturi in propriul cap!

Norocul nostru e ca nu chiar toti romanii au inghitit pe nemestecate acest dispret fata de propria natiune si nu se arunca, asa ca disperatii, sa-si batjocoreasca propriul neam. Dar, din pacate, sunt prea putini si nici acestia, patrioti autentici, nu sunt in stare sa se solidarizeze si sa se opuna denigrarii poporului roman.

libris.ro%20
Am avut ocazia sa merg pe patru continente, ca turist, nu ca sluga la straini si sa cunosc cele mai diferite culturi. O spun clar si raspicat: romanul este mult mai inteligent, mai harnic si mai cu mult bun simt fata de cetatenii multor tari care sunt privite de aici, de acasa, cu invidie, fiind considerate – fals! – ca repere de civilizatie si prosperitate, desi ele sunt in acelasi stadiu de decadenta morala ca si Imperiul Roman inainte de prabusire!

Marius-Albin MARINESCU

Gasca detractorilor istoriei poporului roman
Gasca detractorilor istoriei poporului roman

Sursa: [1] www.altermedia.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info