Aurelian Pavelescu: „Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: afara!”

Aurelian Pavelescu: "Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: afara!"

Poate una dintre cele mai surprinzatoare declaratii facute asupra scandalului recent legat de „infiltratii in magistratura”, vine din partea unui om despre care se stie ca a fost unul din cei mai apropiati oameni ai lui Traian Basescu. Este vorba de nimeni altul decat avocatul Aurelian Pavelescu, care vine cu niste declaratii pe cat de surprinzatoare pe atat de lipsite de orice suspiciune ca i-ar tine partea lui Victor Ponta.Practic, din ceea ce a declarat Aurelian Pavelescu, rezulta ca in cazul lui Ponta nu se poate vorbi de un caz de conflict de interese:

Ca sa inteleaga toata lumea, inclusiv Iohannis, Gorghiu, Blaga, Stanciu, dau exemplu situatia fratilor (gemeni) Kaczynski. Unul din frati a fost ales Presedinte al Poloniei. Din aceasta functie l-a numit pe fratele sau geaman in functia de Prim-minstru al Poloniei. Daca in Polonia traiau Uncheselu si Stanciu, Presedintele Kaczynski era arestat pentru conflict de interese, ca l-a numit pe fratele sau, ruda apropiata, prim-ministru. In Romania se poate. Halal! Asa ne trebuie, o tara in care poporul needucat voteaza o clasa politica de imbecili si nerusinati.”, a scris Aurelian Pavelescu pe contul sau de Facebook

Pe blogul sau, Aurelian Pavelescu se dezlantuie la adresa procurorului Uncheselu si a Liviei Stanciu, acuzand promovarea lui Uncheselu „din cel mai de jos rang al ierarhiei parchetelor” direct la DNA:

„Procurorul Uncheselu, adus la DNA din cel mai de jos rang al ierarhiei parchetelor (un parchet de pe langa o judecatorie), este cauza principala a imensului scandal privind demiterea guvernului. S-au repezit sa reactioneze Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, Presedintii PNL, Gorghiu si Blaga, Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, Consiliul Superior al Magistraturii, iar Parlamentul, angajand o procedura constitutionala, a dat votul prin care a refuzat sa solicite urmarirea penala a Primului-ministru, Victor Ponta. Au venit si ambasadele sa indice cum e cu democratia si statul de drept. Iar PSD a acuzat ca e vorba despre lovitura de stat.

Pe intelesul tuturor, cum stau lucrurile in drept. Adevarul juridic e mai presus de orice, mai presus de interesele partidelor si ale unor institutii care au fost implicate in jocul politic, in afara legii.”, a scris Aurelian Pavelescu pe blogul sau

Referitor la acuzatia de conflict de interese, Pavelescu mai adauga ca nu poate fi formulata o asemenea acuzatie daca in cazul numirii unui ministru de catre premier au fost indeplinite  procedurile constitutionale:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Adevarul este ca NU poate fi formulata o acuzatie de conflict de interese in cazul numirii unei persoane in functia de ministru de catre premier, indiferent de persoane si de partide. Este dincolo de dubiu, iar ICCJ s-a si pronuntat in acest sens, irevocabil, ca numirea este de natura politica si se realizeaza prin proceduri politice legale si constitutionale specifice. Adica, spre exemplu, un prim-ministru poate numi in functia de ministru chiar un frate, o sora, un unchi, un fost partener de afaceri, daca sunt indeplinite procedurile constitutionale, daca Parlamentul in comisii si, apoi, prin vot, a hotarat asa.”, a scris Aurelian Pavelescu pe blogul sau

Sursa: Glasul.info

Aurelian Pavelescu: "Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: afara!"
Aurelian Pavelescu: „Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: afara!”

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info