libris.ro

Demnitarii romani trebuie stimulati ca sa nu devina corupti?

Demnitarii romani trebuie stimulati ca sa nu devina corupti?

Demnitarii romani trebuie stimulati ca sa nu devina corupti? Traim din pacate in continuare un vis urat in Romania, romanii fiind condamnati sa aiba inca un presedinte care este obsedat de imobiliare si de bani. Nu mai incape nici o urma de indoiala ca un procent foarte mare dintre cei care fac parte din clasa politica romaneasca sunt concentrati mai degraba pe propria imbogatire decat pentru a-si indeplini responsabilitatile pe care si le-au asumat atunci cand au cerut voturile cetatenilor romani. E destul sa te uiti pe declaratiile lor de avere si sa constati cu stupefactie ca detin adevarate imperii imobiliare, masini scumpe, bijuterii sau colectii de arta, si toatea astea in conditiile in care multi dintre ei au fost simpli bugetari aproape toata viata lor.

 Demnitarii romani trebuie stimulati ca sa nu devina corupti? Declaratie nefericita a lui Klaus Iohannis, care ne pune pe ganduri:

„Am inteles ca exista o intentie a guvernului de a creste salariile ministrilor. Mi se pare o intentie inteleapta si cu bataie lunga. Eu cred ca putem sa incadram aceasta intentie la categoria prevenirea coruptiei. Pana la urma este un lucru destul de evident că remuneratia unui demnitar trebuie sa reflecte intr-o masura rezonabila pozitia in stat”, a declarat Klaus Iohannis

 

Declaratia lui Klaus Iohannis are o fractura logica: oare pentru un potlogar de „demnitar” care este obisnuit sa faca acte de coruptie din care rezulta beneficii de milioane, zeci de miloane sau chiar sute de milioane de euro mai conteaza cumva daca i se mareste salariul de la 1500 de euro la 3000 sau la 5000 de euro? Mai mult, prin aceasta declaratie nefericita a lui Iohannis se porneste de la ideea ca demnitarii romani sunt dispusi prin definitie la a se implica in anumite acte de coruptie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Daca ei, in calitate de demnitari romani, nu se pot nicicum stapani sa nu se implice in acte de coruptie, atunci inseamna ca nu prea sunt demni(tari) sa ocupe acele functii. Stimularea cat mai banoasa posibila a acestor jigodii nu face decat sa ridice mari semne de intrebare asupra caracterului infect al celor care aspira la aceste functii. Sa constatam cumva ca asta este modul prin care Klaus Iohannis a vrut sa intelegem ca in Romania avem o clasa politica deplorabila?

O alta problema majora este cea a nesimtitilor care se declara a fi politicieni „de dreapta”, dar ei provin din pepinierele PCR si toata viata lor de sinecuristi au parazitat statul roman pentru a trai, dar ei sunt „al naibii de dreapta”. Asistam la niste momente de un penibil grotesc ori de cate ori vedem aceste jigodii „de dreapta”, ahtiate dupa functii si salarii uriase de la bugetul de stat.

Nici „stangistii” din Romania nu sunt mai prejos, cu toate ca acestia propovaduiesc chipurile o „politica sociala”, de cele mai multe ori dau dovada unor masuri sfidatoare, prin care se ghiftuiesc mai intai bine ei si camarila lor politica, iar firimiturile care le mai trec printre degete sunt impartite catre anumite  false „politici sociale”, si acelea folosite de cele mai multe ori in scopuri electorale.

Pentru toti demnitarii romani care isi doresc sa fie stimulati pentru a nu fi tentati sa se implice in acte de coruptie noi propunem un stimulent putin mai neortodox: sa va ia dracu’ de potlogari pusi pe capatuiala daca veti mai fura din banii romanilor!

[poll id=”7″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info