Aurelian Pavelescu: „Romania de azi apartine mostenitorilor lui Visinescu.”

Aurelian Pavelescu: "Falimentul dreptei, in forma PNL?", foto: facebook.com/aurelian.pavelescu

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a postat pe Facebook un manifest prin care isi arata „indignarea” fata de sistemul ce conduce astazi Romania si care „apartine mostenitorilor lui Visinescu”, o Romanie in care dupa opinia sa PNTCD „ramane o nevoie istorica si morala”. Cu o indarjire care aminteste de inceputul anilor ’90, Aurelian Pavelescu blameaza mostenitorii oranduirii comuniste pe care ii considera vinovati de blocarea si distrugerea in cele din urma a societatii, a economiei, a institutiilor, etc. Iata manifestul politic pe care presedintele PNTCD l-a postat pe reteaua de socializare:

Cazul Visinescu si PNTCD. Romania de azi apartine mostenitorilor lui Visinescu.

Condamnarea lui Alexandru Visinescu la 20 de ani de inchisoare, pentru crime impotriva umanitatii, NU reprezinta deloc o victorie a democratiei si semnul restaurarii adevarului! Din contra. Sistemul post-comunist, prin acest ultim act simbolic, se legitimeaza inca o data. Pentru ca, iata, s-ar spune, tortionarii si-au primit pedeapsa si, astfel, societatea a fost „rasbunata”, intrand intr-o normalitate morala. NU!

Dupa 25 de ani in care tara a fost pulverizata de mostenitorii sistemului comunist (nu vorbesc aici numai despre politicieni, structuri supravietuitoare ale securitatii etc., ci despre mecanismele care au perpetuat si au blocat pana la distrugere mersul societatii, economia, institutiile), condamnarea lui Visinescu nu poate sa cautioneze. Intre timp, victimele lui Visinescu din perioada comunista au ramas cu acelasi statut, de victime, si dupa 1989, pana la disparitia ca generatie, umiliti, haituiti, saraciti, dispretuiti, calomniati, denigrati. Dar, mai tragic decat orice este ca idealul victimelor lui „Visinescu” a fost ucis. Idealul unei tari altfel, al unei democratii reale, o tara prospera si respectata in concertul natiunilor. PNTCD este dovada. Partidul martirilor trebuia sa dispara si a si disparut o buna perioada de timp, iar astazi se lupta cu indarjire sa renasca, printr-un efort urias al unui mic grup de tineri. Nu partidul lui Corneliu Coposu si al lui Ion Ratiu e azi la putere, ci al mostenitorilor lui Visinescu. Acesta este adevarul istoric! Mai mult, Coposu si Ratiu sunt folositi, ei insisi, astazi, ca un fel de „bun national”, chiar de catre sistemul ticalos, in acelasi scop, al legitimarii, dar fara a fi recunoscute si preluate si ideile lor!

De aceea, din inchisoare, daca nu va deceda intre timp ca un act de suprema ironie, Visinescu isi va indeplini ultima misiune, dand dreptate „partidului” sau, care l-a condamnat pentru a-si continua marsul triumfal. Nu aplaud, nu bravez. Romania de azi, a celor 3 milioane de naufragiati din saracie pe alte meleaguri, a unei noi generatii de tineri care au un singur gand, sa plece din tara, o Romanie in care sentimentul moral si cel patriotic au ajuns in deriziune, este Romania mostenitorilor lui Visinescu. PNTCD ramane, atunci, o nevoie istorica si morala. Cati mai pot intelege asta?”, a postat Aurelian Pavelescu pe pagina sa de Facebook

 

Nota noastra: Domnul Pavelescu are calitatile unui bun orator, insa uita cu desavarsire ca a stat o foarte buna perioada alaturi de acesti „mostenitori ai lui Visinescu”. Cum sa stai alaturi de cel care a retras miseleste titlurile a 5 luptatori si eroi-martiri ai „revolutiei” din 1989 si apoi sa vii sa ne indrugi aceste vorbe in vant? Cu alte cuvinte stai mai intai la masa cu lupii si apoi vii si le spui oilor cat de buna si grasa este iarba de pe pasune?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Adevarul istoric”, domnule Pavelescu, este ca (de)generatiile actuale de politicieni nu se vor ridica nici macar la nivelul degetului mic al celor care faceau parte din clasa politica din perioada interbelica a Romaniei. Cu toate greselile si defectele lor, politicienii romani din perioada interbelica tot mai aveau cate o urma de decenta si de bun simt, ba chiar unii dintre ei pot fi dati ca exemple adevarate de patrioti cu dragoste de neam si de tara, ceea ce nu se prea poate spune aproape deloc despre clasa politica romaneasca din zilele noastre.

Glasul.info

[tp_product id=”2566468″ feed=”540″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info