libris.ro

ACADEMIA ROMÂNĂ se opune planului guvernului Soros si retelei de ONG-uri sorosiste prin care se incearca stergerea identitatii nationale

ACADEMIA ROMÂNĂ se opune planului guvernului Soros si retelei de ONG-uri sorosiste prin care se incearca stergerea identitatii nationale

Identitatea romaneasca nu poate fi inteleasa fara componenta sa latina, indentitatea europeana, la randul ei, nu poate ignora aceasta componenta. Sa nu uitam eforturile Scolii Ardeleane, iluminismul romanesc, de a argumenta originea latina a poporului si a limbii romanesti in Transilvania.Sa nu uitam ca insusi statul roman s-a constituit, la 1859, in jurul ideii de unitate a tuturor celor „de ginta latina“. 

In acest context, prima misiune a Academiei Romane, la 1866, a fost sa alcatuiasca gramatica si dictionarul limbii romane, sa redacteze tratatul de istoria romanilor si tratatul de geografia Romaniei, tocmai pentru a sustine si cultiva constiinta identitatii noastre in spatiul carpato-danubiano-pontic. Or, acum, propunerile acestui nou Plan-cadru compromit printr-un singur gest, insuficient cantarit, eforturile a generatii de intelectuali responsabili si pun sub semnul pericolului insasi identitatea noastra. Consecintele nu vor intarzia sa apara, iar Istoria nu va fi ingaduitoare.

ACADEMIA ROMÂNĂ se opune planului guvernului Soros si retelei de ONG-uri sorosiste prin care se incearca stergerea identitatii nationale

Subiectul major care ingrijoreaza mediul academic si care se regaseste la nivelul tuturor celor trei variante, nelasand nicio posibilitate de optiune profesorilor, este reducerea numarului de ore, pana la disparitia din programa, la discipline fundamentale de studiu, menite sa formeze atat cultura generala, cat si constiinta istorica si identitara a noilor generatii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Astfel, măsurile propuse de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei anunţă: dispariţia singurei ore de limba latină în gimnaziu, la clasa a VIII-a, amputarea unei ore de limba şi literatura română la clasele a V-a şi a VI-a şi diminuarea drastică a numărului de ore de istorie şi geografie, oricum insuficiente în urma reducerilor impuse de ultimul plan-cadru din 2001.

Semnalăm că toate cele patru domenii de studiu vitregite de actuala propunere sunt materii cu un puternic caracter identitar, contribuind împreună la dezvoltarea conştiinţei naţionale, europene şi umaniste a tinerei generaţii. Studiul limbii latine, limbii şi literaturii române, istoriei (naţionale şi universale) şi geografiei (României şi lumii) oferă copiilor repere existenţiale, orientându-i ca cetăţeni ce aparţin unui spaţiu şi unui popor european, vorbitori ai unei limbi de origine latină, înrudită cu alte câteva limbi europene descendente din acelaşi trunchi comun, purtători ai unor valori culturale şi etnice care s-au aflat întotdeauna în deplin respect şi armonie cu valorile altor popoare.

Sursa: ACADEMIA ROMÂNĂ

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info