libris.ro

Ziua de 2 martie 1992 a fost declarata „Ziua Memoriei”: „A fost razboi. . . ecoul lui si-acum mai este viu”

Ziua de 2 martie 1992 a fost declarata  „Ziua Memoriei”: „A fost razboi. . . ecoul lui si-acum mai este viu”

Ziua de 2 martie 1992 a fost declarata  „Ziua Memoriei”, o zi despre care romanii din Republica Moldova isi aduc aminte cu tristete, onorand memoria celor au luptat, au fost raniti sau chiar si-au dat viata pentru a apara limba romana, traditiile, dreptul stramosesc asupra vetrei strabune, suveranitatea si independenta celui de-al doilea stat romanesc din aceasta regiune a Europei.

Confruntarile brutale si sangeroase de pe Nistru din anul 1992 s-au soldat cu cateva sute de morti si mii de raniti. In urma acestui razboi, Republica Moldova a ramas pana in ziua de astazi implicata intr-un conflict inghetat, in care forte armate si administrative ruse ocupa samavolnic Transnistria, o parte a teritoriului Republicii Moldova.

Basarabenii care au luptat, au fost raniti sau chiar si-au dat viata in razboiul de pe Nistru din 1992 nu sunt doar eroii Republicii Moldova. Fiindca au luptat pentru apararea limbii romane, a traditiilor din strabuni si pentru pamantul stramosesc, ei sunt eroi ai neamului romanesc!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


https://youtube.com/watch?v=kItNu6QOlyw

Ziua de 2 martie 1992 a fost declarata  „Ziua Memoriei”: „A fost razboi. . . ecoul lui si-acum mai este viu”

„Acum 24 de ani, Republica Moldova, a trecut printr-un botez de foc si sange. Forțe imperiale rusesti, folosind cetatenii din stanga Nistrului au atentat la suveranitatea si integritatea statului nostru, la dreptul suveran al poporului de a-si decide propriul destin. Politisti si voluntari deopotriva, au mers cu arma in mana, riscandu-si propriile vieti, pentru a apara Tighina – Cetatea lui Ștefan cel mare si Sfant, si vatra strabuna.

A fost razboi, declanșat de Federația Rusa in 1992  impotriva noastra, 2008 impotriva Georgiei, iar in 2014 și acum impotriva Ucrainei. Trebuie sa conștientizam, ca doar retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și aderarea la NATO, va oferi Republicii Moldova securitate, pace, dezvoltare și bunastare.

Ziua de 2 martie 1992 a fost declarata  „Ziua Memoriei”, fapt pentru care Partidul Liberal mulțumește celor care au luptat, riscandu-și viața, pentru independența, pentru cauza, neam și pentru libertatea noastra. Avem  certitudinea insa ca victimele razboiul din 1992 nu au fost zadarnice.  Istoria adevarata, limba romana, tradițiile neamului nostru au ramas intacte, datorita lor, celor care s-au opus separatismului și ocupație rusești.”, scrie pl.md

Foto: pl.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info