libris.ro

Colonel roman in rezerva: „In Republica Moldova se asteapta Unirea”

Colonel roman in rezerva: „In Republica Moldova se asteapta Unirea”

In Republica Moldova se asteapta reunificarea cu Romania in primul rand pentru ca exista o „scarba fata de clasa politica de la Chisinau”, a declarat colonelul in rezerva Ion Petrescu, scrie Epoch Times.

Colonel roman in rezerva: „In Republica Moldova se asteapta Unirea”

„Chiar daca unii in Romania nu cred, in Republica Moldova se asteapta unirea in primul rand pentru ca exista o scarba fata de clasa politica de la Chisinau”, a precizat analistul militar in cadrul dezbaterii “Migratia: factor de insecuritate in UE”, organizata joi, 12 noiembrie, de Centrul de Strategii Avansate.

Intr-adevar, in Republica Moldova exista mai nou chiar si printre minoritatile etnice precum ucrainenii, gagauzii, rusii si bulgarii, voci care nu doar ca sunt de acord cu Unirea Romaniei cu Republica Moldova, ci chiar militeaza activ pentru acest lucru. Motivele sunt multiple: economice, sociale, culturale, cetatenia europeana si posibilitatea miscarii libere in spatiul UE, dar si dezamagirea si dezgustul profund fata de „realizarile” clasei politice locale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


https://youtube.com/watch?v=71rv2E0xMWs

„Atunci cand s-a facut unirea dintre RFG si RDG stiau cu totii ca va avea loc schimbarea, ca vor avea pensii sau vor avea un viitor in noul stat german unit. Si conducatorii de la Chisinau asteapta, desi nu o declara, sa fie tratati pe principiul win-win si sa se simta respectati ca parte a unei administratii care va reprezenta o Romanie dupa modelul celei interbelice”, a adaugat Ion Petrescu, potrivit Epoch Times

Asa cum s-a intamplat si in cazul Unirii din 1918, elita politica si cea a oamenilor de afaceri din Republica Moldova asteapta sa fie „curtata” oficial de catre statul roman, cautand sa obtina maximul posibil, pastrandu-si sau chiar imbunatatindu-si priviliegiile actuale.

”Republica Moldova inseamna oficial 3.900.000 de locuitori, dintre care 400.000 sunt sub ocupatie ruseasca. Acolo sunt 1.800 de pacificatori rusi, plus 400 de militari Spetsnaz care au sosit intr-o calatorie turistica in blugi, in haine de sezon, si acum instruiesc trupele autoproclamatei Republici Transnistria, care este un spatiu de spalare a banilor europeni si euroasiatici”, a mai adaugat colonelul.

Realitatea istorica actuala din Republica Moldova este ca Unirea cu Romania trebuie sa se faca tinand cont si de minoritatile etnice care se gasesc acum pe teritoriul Basarabiei, fiind necesara prin unificarea administrativa si teritoriala „adoptia” cu drepturi depline a tuturor cetatenilor Republicii Moldova, indiferent de etnia acestora.

Surse: Epoch Times apud infoprut.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info