libris.ro

SCRISOAREA MOȚILOR ADRESATĂ PREMIERULUI DACIAN CIOLOȘ!

SCRISOAREA MOȚILOR ADRESATĂ PREMIERULUI DACIAN CIOLOȘ!

Excelenței Sale,

Domnului Premier al României – Dacian Cioloș!

Memorandum adresat și Parlamentului României, dar ignorat! Domnule Premier, Constatăm cu nedumerire și îngrijorare că simbolurile și modelele noastre naționale sunt ignorate și chiar trădate, fie-ne iertată observația, de chiar aceia care ar trebui să le păzească și să le reprezinte, adică de aleșii noștri pe care îi plătim. Adică de Dumneavoastră.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Nu înțelegem de ce românilor, fie ei moți, maramureșeni, moldoveni, bănățeni, olteni, dobrogeni, nu li se acordă un tratament egal cu cel al etnicilor reprezentați în Parlament de un ONG, adică al ungurilor. Nu avem nimic cu ei, atâta timp cât ne lasă în pace, dar iată că nu ne lasă. Noi așa credem căci, altfel, ar însemna că vina pentru ceea ce se întâmplă ar fi numai a Dumneavoastră, ceea ce ar însemna bai mare.

SCRISOAREA MOȚILOR ADRESATĂ PREMIERULUI DACIAN CIOLOȘ!

Cum să înțelegem noi, moții – și noi, românii, în general – indiferența și chiar ostilitatea Dumneavoastră față de un simbol atât de românesc și atât de curat în conștiința noastră, cum este Avram Iancu, moțul nostru și românul nostru? Considerați Domniile Voastre că nu merită Avram Iancu cinstea de a fi declarat erou?

Cât trebuie să mai aștepte la rând legea aceea prin care este declarat erou național, că din 2012 tot așteaptă, de parcă Iancu ar fi un proscris și un criminal, cum sunt alții, ai altor neamuri, cărora dumneavoastră le îngăduiți statui și monumente. Poate știți Dumneavoastră că Iancu s-ar face culpabil de o vină asemănătoare, dar atunci vă rugăm să ne spuneți, ca să aflăm și noi.

Și poate nici nu am fi purces la acest memoriu, că noi suntem răbdători, știți, dacă nu ați fi votat, cu o grabă care ni se pare nelalocul ei, declararea oficială a Zilei limbii maghiare. Fie sănătoși ungurii și limba lor, dar pe noi când ne veți lua în considerare, că nu știm să fi greșit cu ceva, dacă nu cumva iubirea noastră pentru Iancu al nostru o fi vreo greșeală.

Nouă ni se pare că atenția acordată nouă românilor, prin dezinteresul (sau ostilitatea) față de Avram Iancu, este un tratament inegal și necinstit, comparativ cu cea acordată conlocuitorilor noștri minoritari, ungurii. Domnilor Parlamentari, Suntem nemulțumiți și tulburați și ne stau pe limbă vorbe pe care n-am vrea să le spunem, pentru că la noi vorbele devin fapte.

Noi înțelegem și rațiunile de partid, că doară nu suntem proști, dar mai știm că orice compromis politic trebuie să aibă o limită, iar această limită este interesul național. Noi considerăm că Avram Iancu este o chestiune de interes național, de respect elementar față de propria istorie. De aceea, vă rugăm respectuos să vă faceți datoria de parlamentari români, aflați în slujba românilor, și să cumpăniți bine rațiunile de partid și rațiunile de interes național.

Acordați atenția cuvenită celor pe care i-am delegat să ne reprezinte: domnul Laurian Stănchescu (cel care, în numele nostru, a inițiat în Parlament legea declarării lui Avram Iancu – Martir și Erou al Națiunii Române), și domnul Miron Manega. Vă rugăm, de asemenea, să ne răspundeți, prin domniile lor sau public, la următoarele întrebări:

1. Pe cine supără atât de tare Avram Iancu al nostru, de tot zăboviți cu supunerea proiectului de lege votului în Camera Deputaților?

2. Cine se opune promulgării acestei legi, în afară de Domnul Președinte al României?

3. Când veți binevoi să votați această lege? Când, domnilor Parlamentari? În speranța că îngrijorările și dorințele noastre au fost bine înțelese, primiți, domnilor Parlamentari, respectele noastre încă răbdătoare.

Domnule Premier, sunteți românul cardinal al memoriei lui Avram Iancu! Vă mulțumesc! 11.07.2016

Laurian Stănchescu, Președintele Fundației „Ideea Contemporană”, Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Membru al Uniunii Scriitorilor Europeni din Republica Moldova

Miron Manega, Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Redactor Șef, Certitudinea.Ro Dramaturg, Poet, Realizator TV

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.