Nesimtire din partea supermarketurilor care ii forteaza pe producatorii romani sa plateasca taxe de raft pana la sfarsitul anului 2016!

Marii retaileri din Romania ameninta ca inchid magazinele si pleaca din Romania

Nesimtire din partea supermarketurilor care ii forteaza pe producatorii romani sa plateasca taxe de raft pana la sfarsitul anului 2016!

Multinationalele proprietare de mari lanturi de magazine in Romania au gasit o cale prin care sa dribleze noua „Lege a supermarketurilor” care prevede eliminarea taxelor de raft pentru producatorii romani. Potrivit unui comunicat al Federației Națională Pro Agro, marii retaileri de pe piata din Romania forteaza producatorii romani sa accepte taxele de raft pana la finalul anului 2016, amenintandu-i pe acestia cu rezilierea unilaterala a contractelor de furnizare daca nu accepta conditiile impuse.

Nesimtire din partea supermarketurilor care ii forteaza pe producatorii romani sa plateasca taxe de raft pana la sfarsitul anului 2016!

[alert-announce]”Din sesizările producătorilor și procesatorilor, operatorii economici a căror cifră de afaceri este mai mare de 2 milioane de euro, în cursul acestor zile au întreprins o acțiune concertată prin care toate taxele prevăzute în contractele comerciale încheiate în baza Legii nr. 321/2009 sunt facturate anticipat pe întreaga perioadă a anului, transmițându-le producătorilor că în cazul în care nu sunt acceptate aceste taxe vor fi reziliate unilateral contractele de furnizare, cu toate că Legea nr. 150/2016 a intrat în vigoare începând cu data de 19.07.2016”, scrie in comunicatul Federației Națională Pro Agro, potrivit agrointel.ro[/alert-announce]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Trebuie precizat ca intre aceste taxe comerciale sunt incluse si taxele de raft, taxe care conform noii legislatii sunt interzise: ”este interzis oricărui comerciant să solicite facturarea/refacturarea și să încaseze de la furnizor taxe și servicii”.

[alert-success]”Interesul legitim al producătorilor români este grav afectat, Federația Națională Pro Agro va sesiza autoritățile competente pentru a se declanșa o verificare a acestor practici ilegale însușite în continuare de către unii operatori economici a căror cifră de afaceri este mai mare de 2 mil. euro. România ca stat membru al Uniunii Europene a legiferat prin Legea nr. 150/2016 o reglementare corectă a relațiilor contractuale care are drept scop eliminarea transferului unor costuri și riscuri excesive către producătorii din sectorul agroalimentar”, se mai arata in comunicatul Pro Agro[/alert-success]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info