libris.ro

Forme radicale de lupta impotriva terorismului islamist

Forme radicale de lupta impotriva terorismului islamist

Terorismul islamist (numit si terorism islamic) reprezinta atentate teroriste, precum si alte actiuni in materie de terorism, comise de mișcari care pretind a fi islamiste. Acesta este baza concreta a grupurilor salafist-jihadiste ca al-Qaida si Daesh. Dar si grupuri șiite ca Hezbollah, grupuri afiliate Frației Musulmane ca Hamas, sau grupuri de talibani sunt in aceeași masura considerate teroriste.

Unele tari afectate de atentate teroriste au ales niste forme radicale de lupta impotriva terorismului islamist:

Angola: Angola este prima tara care a luat decizia nu doar sa interzica islamul, ci a avut curajul chiar si sa inchida si sa demoleze toate moscheile din tara. Angola este o fosta colonie portugheza, fiind o tara majoritar crestina, cu aproape 95% din populatie de religie crestina. Autoritatile din Angola au declarat ca musulmanii radicali nu sunt bineveniti in aceasta tara, iar datorita faptului ca prin terorismul islamic se doreste promovarea unei viziuni religioase radicale, au luat decizia de a interzice legalizarea prezentei moscheilor in Angola.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Forme radicale de lupta impotriva terorismului islamist

Japonia: Datorita politicii sale de izolare, Japonia este o tara care adeseori a refuzat influentele externe, atat cele de natura culturala, spirituala, economica, militara, asta pana la mijlocul secolului al XIX-lea, cand a inceput o adevarata revolutie in aproape toate domeniile. In schimb, Japonia a pastrat interdictia asupra islamului, refuzand chiar si astazi sa acorde cetatenia pentru musulmani. De asemenea, Japonia nu acorda rezidenta permanenta pentru musulmani. De fapt, in Japonia exista o interdictie severa asupra a tot ceea ce inseamna islam. De ce exista o asemenea reticenta in Japonia fata de islam?

Olanda 2016: Un partid de extrema dreapta din Olanda propune inchiderea moscheilor si interzicerea Coranului

PVV, un partid de extrema dreapta olandez, condus de catre controversatul politician Geert Wilders, este un partid aflat pe val, fiind in fruntea sondajelor de opinie inaintea alegerilor generale care vor avea loc in martie 2017 in Olanda, propune fara ocolisuri inchiderea moscheilor din tara si interzicerea Coranului.

Franta 2016: Zeci de moschei au fost inchise in Franta de la inceperea seriilor de atentate teoriste din Europa. In unele dintre acestea, autoritatile franceze au gasit atat materiale de propaganda terorista islamista cat si adevarate arsenale de arme.

Danemarca 2016: Un politician danez,Pernille Vermund, presedintele unui partid aflat in ascensiune pe scena politica, a propus deportarea a 100.000 de imigranti musulmani, pe care ii considera responsabili pentru valul urias de infractiuni cu violenta comise si pentru faptul ca nu vor sa se integreze in societate si sa munceasca

Suedia 2016: Dupa ce mii de femei din Suedia au fost victimele ale violurilor savarsite de catre imigrantii musulmani, autoritatile suedeze au deportat intr-un final peste 80.000 de mii de „refugiati” dintr-un singur foc, iar aceasta politica este si acum in plina desfasurare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info