ZIUA LIMBII ROMÂNE sarbatorita si la Cernăuţi

Universitatea din Cernauti isi va celebra implinirea a 140 de ani de existenta pe 4 octombrie

Incepand cu anul 2015, data de 31 august a fost declarata Ziua Limbii Romane si sarbatoare nationala in Romania. De asemenea, la aceasta data Ziua Limbii Romane, inca din 1990, este marcata in Republica Moldova, dar si toata suflarea romaneasca sarbatoreste intr-un mod solidar patrimoniul nostru lingvistic, cea mai de pret valoare care ne uneste si ne reprezinta identitatea.

Noi, ziaristii de la „Zorile Bucovinei” am lansat de mai multe ori in paginile ziarului initiativa ca si romanii din Cernauti sa-si sarbatoreasca „floarea sufletului etnic al romanimii” (cum ne-a numit-o Mihai Eminescu), cu tot neamul impreuna, adica la 31 august.

ZIUA LIMBII ROMÂNE sarbatorita si la Cernăuţi

Anul trecut chiar am mers mai departe de vorbe, organizand la redactie o mica manifestare, pe care la acest 31 august ne-o dorim intr-un cerc mai larg al prietenilor „Zorilor Bucovinei” si tuturor romanilor nostri care isi iubesc, pretuiesc si nu-si tradeaza graiul matern.

Sincronizati la simtirile romanilor de pretutindeni, in ritmul pulsului dragostei si unitatii de neam, va invitam dragi conationali, la 31 august, cu incepere de la ora 11, sa fim impreuna in aceasta zi la redactia ziarului „Zorile Bucovinei”, sub auspiciile geniului protector al lui Eminescu – Poetul care ne-a invesnicit graiul in vesminte alese.

Va asteptam sa veniti cu bucuriile si durerile limbii noastre mult patimite in anii de instrainare de Patria mama. La ora 10.30 va asteptam la depunerea de flori la monumentul lui Mihai Eminescu din centrul Cernautiului.

Sursa: ZorileBucovinei.com

 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns