COOPERAREA CU UCRAINA ESTE FOARTE IMPORTANTĂ PENTRU ROMÂNIA

COOPERAREA CU UCRAINA ESTE FOARTE IMPORTANTĂ PENTRU ROMÂNIA, Foto: ZorileBucovinei.com

Recent, Cristian-Leon Țurcanu, noul ambasador al Romaniei la Kyiv,  a avut o intalnire oficiala cu Ghenadi Moskal, seful Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, informeaza TOCpress.

Guvernatorul  a inaintat propunerea ca Romania  sa contribuie la dezvoltarea localitaților romanești din dreapta Tisei, la fel precum procedeaza partea ceha in cadrul unor colaborari pe care Transcarpatia le are deja cu ținuturile Vysocina și Pardubicky, conducerile carora au finanțat lucrarile de modernizare a peste 100 de cladiri cu destinație sociala din Transcarpatia.

COOPERAREA CU UCRAINA ESTE FOARTE IMPORTANTĂ PENTRU ROMÂNIA

Guvernatorul regiunii Transcarpatia a propus ambasadorului sa faciliteze stabilirea unei astfel de cooperari cu Romania, pentru imbunatațirea infrastructurii sociale in satele romanești din dreapta Tisei, informeaza ARS Ujgorod. De altfel, in cadrul intalnirii cu diplomatul roman, Gh. Moskal a propus marirea numarului de puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și Romania in regiunea Transcarpatia, fapt ce ar contribui la revitalizarea micului trafic de frontiera.

Ambasadorul roman Cristian-Leon Țurcanu a promis sa depuna toate eforturile pentru a rezolva problemele discutate, deoarece “cooperarea cu Ucraina și, in mod special, cu Transcarpatia, este foarte importanta pentru Romania”.

Sursa: ZorileBucovinei.com

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns