Guvernul Orban da cetatenie peste granita pe banda rulanta, impotriva unui referendum organizat in Ungaria

Guvernul Orban da cetatenie peste granita pe banda rulanta, impotriva unui referendum organizat in Ungaria

Aseara am baut ultima bere cu vecinul meu Zoli. Ma mai tot chema pe la el sa-i repar calculatorul. Datorita unui tragic eveniment, a ramas cu un baietel. S-a casatorit cu o Romanca (olteanca) ce avea si ea o fetita. Nu au locuinta si stiti si voi ca e greu sa te descurci sa ai si copii mici, sa platesti si chirie.

Au tot analizat problema si au cautat o multime de solutii. Pana la urma s-au hotarat. Si-au luat cetatenie maghiara. A zis ca nu a sperat sa o primeasca asa usor. Sotia lui nu stie limba maghiara deci nici imnul, nici constitutia, nici istoria Ungariei. Au mers pana intr-o localitate din Ungaria si primarul de acolo le-a acordat cetatenia. Cu zambetul pe buze. Nu au sperat. Si or fost mai multi. Li s-a cantat imnul Ungariei de catre un cor.

Guvernul Orban da cetatenie peste granita pe banda rulanta, impotriva unui referendum organizat in Ungaria

[one_half][/one_half]Dar nu va ganditi ca si-au luat cetatenia maghiara pentru a se muta in Ungaria. Nu. Au plecat la munca in SUA. Din Ungaria se pleaca in SUA fara viza.

Ungurii astia, pe de o parte, sunt smecheri. Ei au sperat ca vor obtine aici cateva milioane de unguri fabricati, pentru ca mai apoi sa ceara prin parlamentul European un fel de dictat, pe baza principiului autodeterminarii popoarelor, etc. Au experienta la acest capitol. Un fel de inginerie sociala.

 

[alert-announce]Cititi si: Iredentistii maghiari mai au inca un motiv sa planga! Acordarea cetateniei maghiare in tarile vecine se intoarce ca un bumerang impotriva iredentistilor maghiari[/alert-announce]

Doar ca stiti si voi, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Multi si-au luat cetatenia si au plecat la munca in America.

Dar partea interesanta in toata afacerea asta, stiti care e? Guvernul Orban da cetatenie peste granita pe banda rulanta, impotriva unui referendum organizat in Ungaria. Lui Orban a inceput sa ii scada din popularitate datorita acestui caz mai ales ca la dobandirea cetateniei maghiare se primeste si o suma de bani. Despre cati bani e vorba, nu stiu, n-am indraznit sa-l intreb pe Zoli.

Mai am o informatie, dar nu stiu daca e adevarata, ca la maghiarizarea numelui, la fel, primesti o suma de bani.Dar de ce zic ca lui Orban a inceput sa-i scada din popularitate? Pai mai ales atuncia cand a incercat sa puna taxa pe internet si o multime de tineri au protestat in strada. Pentru el a fost ca o lovitura sub centura.

Si atunci ca sa castige teren, s-a gandit la niste smecherii. S-a indatorat in alta parte si si-a platit datoria catre FMI. Daca nu ma insel, Ungaria are cel mai mare grad de indatorare din UE. Aprox 70-80%. Dar faptul ca si-a platit datoria catre FMI, aia nu inseamna ca tara nu are datorii externe.Apoi a inceput sa faca circ pe tema emigrantilor. Oricum, e constient ca nu Europa are nevoie de Ungaria ci Ungaria are nevoie de Europa.

Si ca sa isi asigure pozitia mult si bine la Budapesta, a acordat cetatenie la persoane din afara granitelor deoarece stie ca electoratul, mai ales din Romania, este foarte ascultator, parca hipnotizat.

O sa-mi fie dor de tine Zoli.

Autor: Toporan Ioan Daniel

Toporan Daniel Ioan

Toporan Daniel Ioan

Lasă un răspuns