Schimb de experiență în domeniul protecției copilului între România și Ucraina

Schimb de experiență în domeniul protecției copilului între România și Ucraina, Foto: ZorileBucovinei.com

In perioada 19 – 23 septembrie 2016 are loc la București vizita unei delegații de experți ucrainieni in domeniul protecției copilului. Vizita are loc in cadrul unui program de schimb de experiența organizat de Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) și World Vision Romania și este facilitata de Fondul de mobilitate pentru experți guvernamentali, instrument al Ministerului Afacerilor Externe destinat transferului de expertiza romaneasca statelor partenere in sectoarele in care Romania are o valoare adaugata recunoscuta.

Schimb de experiență în domeniul protecției copilului între România și Ucraina

Schimbul de experiență este finanțat din bugetul Ministerului Afacerilor Externe prin RoAid, programul României de cooperare pentru dezvoltare și cuprinde o serie de vizite și întâlniri cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale din România precum ANPDCA, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Direcția Județeană pentru Protecția Copilului din Bacău, dar și ai unor organizații neguvernamentale active în domeniul protecției copilului, precum World Vision România, FONPC și Centrul pentru Resurse Juridice. Delegația ucraineană va vizita, la Bacău, unul dintre cele mai importante programe implementate de UNICEF în România în domeniul incluziunii sociale: testarea unui model de servicii comunitare integrate..

Bugetul total al Fondului de mobilitate din 2013 este de aprox. 80.000$, până în prezent desfășurându-se peste 35 de misiuni, cele mai multe dintre acestea în Republica Moldova. Informaţii suplimentare privind statele care pot beneficia de asistența oficială pentru dezvoltare, precum şi tipul de activități ce pot fi finanțate se regăsesc pe site-ul RoAid (www.roaid.ro).

Sursa: mae.ro apud ZorileBucovinei.com

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns