CRĂIȘORUL A ÎNVINS PREȘEDINȚIA ȘI GUVERNUL ROMÂNIEI!

CRĂIȘORUL A ÎNVINS PREȘEDINȚIA ȘI GUVERNUL ROMÂNIEI!

Ieri am fost invitat la Camera Deputaților, Comisia de Cultură. Pe ordinea de zi s-a supus votului și Proiectul de Lege pentru conferirea titlului de „Martir și Erou al Națiunii Române” lui Avram Iancu. După ce a trecut o dată prin Parlament, Klaus Iohannis a respins Legea „Avram Iancu” și a retrimis-o spre reexaminare Parlamentului.

A fost o luptă epuizantă cu juriștii lui Klaus Iohannis și reprezentantul Guvernului, cele două instituții antiromânești opunându-se ca memoria Crăișorului să primească recunoașterea jertfei sale. Balanța s-a înclinat minute de-a rândul, a fost o luptă la baionetă, dar în final Klaus Iohannis și Guvernul au pierdut.

CRĂIȘORUL A ÎNVINS PREȘEDINȚIA ȘI GUVERNUL ROMÂNIEI!

În pledoaria mea am făcut referire la documente istorice și consemnări ale Comitetului de îngropăciune din 13 Septembrie 1872. Mulțumesc domnului Președinte al Comisiei de Cultură, Gigel Știrbu, deputaților din Comisie care au onorat memoria Crăișorului și mi-au susținut Proiectul. Iohannis este obligat de lege să semneze și să promulge Legea „Avram Iancu”, a doua oară nu o mai poate respinge.

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român

Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns