Indatorarea si saracirea Romaniei a fost programata cu mult timp inainte de a se desmetici romanii

Indatorarea si saracirea Romaniei a fost programata cu mult timp inainte de a se desmetici romanii, Foto: captura youtube

Indatorarea si saracirea Romaniei a fost programata cu mult timp inainte de a se desmetici romanii, cu scopul principal de a conduce la un exod masiv al romanilor, in special din cauze economice. Imediat dupa lovitura de stat din 1989, Romania era o tara lipsita complet de datorii, ba chiar avea miliarde de dolari de recuperat de la alte tari care acumulasera datorii catre statul roman.

Contractele si comenzile externe pe care le avea statul roman atat pentru diverse ramuri ale industriei cat si ale altor domenii profitabile se derulau din inertie, in virtutea unor intelegeri semnate anterior cu mai multe tari ale lumii, de pe vremea cand delegatiile Romaniei in strainatate nu faceau doar turism, ci incheiau si semnau acorduri internationale de cooperare economica, stiintifica, culturala, etc

Asadar, nu era absolut nici un motiv pentru care sa explodeze in chiar primii ani, imediat dupa lovitura de stat din 1989, rata somajului, a inflatiei si a dezastrului economic, si cu atat mai mult nu era nici un motiv pentru ca Romania sa se indatoreze cu miliarde de dolari.

Indatorarea si saracirea Romaniei a fost programata cu mult timp inainte de a se desmetici romanii

La zece ani dupa lovitura de stat din 1989, Iliescu facea o declaratie care la acel moment a trecut complet neobservata: „A fost o prostie ca Romania sa nu aiba datorii externe” (n.r. !!??!!).

Iata ca inca de pe atunci se pregatea terenul pentru indatorarea si saracirea Romaniei. Ce au inteles romanii din imprumutul de 20 de miliarde de dolari la FMI, in afara de o perioada cumplita de „austeritate”, care a generat uciderea a peste 400.000 de firme mici si mijlocii si exodul a cateva milioane de romani catre tarile Uniunii Europene?

Peste aproximativ 11 ani de la declaratia lui Iliescu cu privire la „necesitatea” datoriilor externe ale Romaniei, un alt asasin economic al tarii noastre, Mugur Isarescu, avea tupeul sa spuna ca „indatorarea externa a Romaniei a fost democratica, 4 milioane de persoane au luat aceasta decizie”.

[alert-announce]”Sunt  3,7 de milioane de romani care au luat credite de consum. E clar ca decizia de indatorare a României pe canalul acesta a fost democratica, nu a luat-o X sau Y.”, a declarat Mugur Isarescu in cadrul unui seminar organizat de Finmedia in colaborare cu BNR, scrie zf.ro[/alert-announce] [alert-success]PS: Dupa ce ne-a spus ca indatorarea Romaniei este un lucru bun, mai lipsea doar ca dupa ce Iliescu s-a infiltrat in conducerea tarii sa ne spuna ca pana si sclavia este buna…[/alert-success]

Glasul.info

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns