BND, serviciul german de informatii, acuzat ca ar fi spionat mai multe trusturi faimoase de presa

Serviciile secrete, loviturile de stat şi atentatele

BND, serviciul german de informatii, este acuzat ca ar fi spionat mai multe trusturi faimoase de presa, printre care BBC, New York Times si Reuters, a relatat vineri, cotidianul german Der Spiegel, citat de catre AFP.

Din nou despre mult preacinstita Germanie si modurile ei de operare: cine nu crede ca fiecare tara nu-si urmareste decat propriul ei interes national este un naiv.

Serviciul german de informatii externe (BND) ar fi ascultat de la inceptul anului 1999 un numar de cel putin 50 de numere de telefon, fax si adrese de email, apartinand unor jurnalisti sau unor intregi redactii, potrivit unui articol publicat de catre saptamanalul german Der Spiegel.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


BND, serviciul german de informatii, acuzat ca ar fi spionat mai multe trusturi faimoase de presa

Printre trusturile de presa si jurnalistii aflati pe lista BND-ului, figureaza si cateva zeci de numere de telefon ale unor jurnalisti care au fost sau inca sunt angajati ai postului britanic BBC, atat pentru sediul de la Londra cat si pentru cel din Afganistan, dar si pentru redactia internationala a BBC World, mai adauga Der Spiegel. Nu se stie insa daca BND mai mentine si in prezent aceste operatiuni, insa documentele citate de catre Der Spiegel scot la iveala amanunte inedite despre interesele serviciilor de informatii germane.

Unul dintre purtatorii de cuvant ai postului britanic BBC s-a aratat dezamagit de activitatea serviciilor de informatii germane, declarand ca jurnalistii trebuie mereu sa poata actiona liber si in conditii de siguranta, inclusiv sa aiba o protectie totala asupra datelor pe care le prelucreaza.

[alert-announce]”Misiunea BBC este sa aduca stiri cat mai exacte si informatii catre oamenii din intreaga lume, iar jurnalistii nostri trebuie sa fie capabili sa actioneze liber si in siguranta, cu o protectie maxima a surselor lor. Facem un apel catre guverne sa respecte modul de operare al unei prese libere.”, a declarat purtatorul de cuvant al BBC[/alert-announce]

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info