Jandarmeria Româna dezvaluie masinatiunile UDMR: „Am fost chemați de organizatorul Czirmay Zoltán să-i îndepărtăm pe stegari”

Jandarmeria Româna dezvaluie masinatiunile UDMR: "Am fost chemați de organizatorul Czirmay Zoltán să-i îndepărtăm pe stegari", Foto: captura Antena 1

Jandarmeria Româna dezvaluie masinatiunile UDMR: „Am fost chemați de organizatorul Czirmay Zoltán să-i îndepărtăm pe stegari”.  UDMR-ul si-a exersat inca o data plansul de lebada autonomist, incercand sa initieze un incident la nivel international: presedintele organizatiei UDMR pentru judetul Cluj, Csoma Botond, a afirmat ca jandarmii au amendat stegarii care au participat la mars si purtau steagurile Transilvaniei, solicitand in acest sens „explicații Jandarmeriei Române pentru acțiunea de îndepărtare a steagurilor Transilvaniei”.

[alert-announce]”Referitor la acuzațiile recente formulate de UDMR la adresa Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Ştefan Cicio-Pop’’, prin care instituția este acuzată de „afirmaţii făţarnice şi neadevărate“, Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, face următoarele precizări:

Miercuri, 15.03.2017, efective de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, au asigurat măsurile de ordine publică la manifestarea comemorativă autorizată, organizată de către Uniunea Democrată Maghiară din România – Filiala Cluj, eveniment desfășurat cu ocazia ,,Revoluţiei Maghiare de la 1848’’ şi a ,,Zilei Maghiarilor de Pretutindeni’’.
Permanent, între forțele de ordine și reprezentanții organizatorilor a existat dialog și cooperare în ceea ce privește măsurile adoptate pentru desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment din spatiul public.
Caracterul manifestării comemorative a fost paşnic şi civilizat, fără incidente sau alte evenimente care să tulbure ordinea publică.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Evenimentul la care fac referire reprezentanții UDMR, acuzând Grupărea de Jandarmi Mobilă Cluj de aplicarea legii în mod discriminatoriu, face trimitere la apariţia pe timpul marşului spre Catedrala Sf Mihail, a patru persoane care au expus steagul Transilvaniei de dinainte de 1918. Imediat după apariția celor patru persoane, organizatorul acestei adunări publice, domnul Czirmay Zoltan, membru UDMR, s-a delimitat de acţiunea acestora, comunicând acest aspect și forțelor de ordine, totodată, cerându-le celor patru persoane, să nu desfăşoare steagul, în caz contrar să părăsească manifestația.
Cele patru persoane au refuzat să dea curs solicitărilor domnului Czirmay Zoltan, membru UDMR, drept pentru care acesta a solicitat sprijinul jandarmilor din dispozitivul de ordine publică. „[/alert-announce]

Jandarmeria Româna dezvaluie masinatiunile UDMR: „Am fost chemați de organizatorul Czirmay Zoltán să-i îndepărtăm pe stegari”

[alert-success]”Ca urmare a celor sesizate de către organizator, jandarmii au identificat cele patru persoane, aplicându-le sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1500 lei, conform art. 26, lit f), din Legea 60 din 1991 republicată, pentru ,,refuzul de a părasi imediat adunarea, dacă măsura a fost dispusă de conducătorii acţiunilor’’.
Măsurile contravenționale aplicate în mod legal de Jandarmerie nu au avut nicio legătură cu desfășurarea și afișarea acelui însemn heraldic/steag, așa cum s-a încercat să se speculeze de către reprezentanții UDMR, ci a vizat o măsură legală menționată anterior.
Recenta acuzație formulată de reprezentanții UDMR este cel puțin bizară, dacă nu chiar paradoxală, întrucât chiar unul dintre organizatori, membru UDMR, domnul Czirmay Zoltan a solicitat forțelor de ordine sprijinul și totodată, în calitate de organizator, a cerut celor patru persone să nu afișeze acel însemn.
Pentru veridicitatea celor afirmate și eliminarea oricăror suspiciuni, vă prezentăm imagini video care prezintă momentul în care organizatorul, domnul Czirmay Zoltan întră în dialog cu cei patru cetățeni, cerându-le să nu afișeze acel însemn/steag
Jandarmeria Română este o instituție a statului român care aplica de fiecare dată prevederile legii în mod nediscriminatoriu, fară a diferenția în funcție de etnie, religie, sex etc și de fiecare dată, va comunica în spațiul public transparent, argumentat și deschis măsurile operative luate în diferite situații.”[/alert-success]

Foto: Antena 1

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info