UDMR a rupt protocolul de colabo…

George Simion a zdru…

George Simion: Șantajul practica…

Descinderi, perchezi…

George Simion: "Viceprimarul UDM…

"Cu multă întârziere…

La 23 mai 1849 era asasinat de u…

La data de 15 mai 18…

În semn de protest, Garnizoana O…

Încă de la debutul s…

Tata socru îi UDMR-ist!

"Socrul său este mem…

George Simion: Legile Statului t…

Candidatul independe…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Pe 11 octombrie s-au implinit 74 de ani de la luptele pentru eliberarea Clujului

Print Friendly, PDF & Email

Pe 11 octombrie s-au implinit 74 de ani de la luptele pentru eliberarea Clujului. Pentru ei demnitatea și libertatea au fost mai presus decat viața!Sacrificiul impune respect! Pe 11 octombrie 1944, orașul Cluj a fost eliberat printr-o manevra dublu invaluitoare a trupelor romane (Diviziile 18 Infanterie-munte, 11 și 12 Infanterie, Divizia 1 Cavalerie si Divizia 2 Munte), combinata cu un atac frontal al Corpului 104 Mecanizat sovietic.

Lupte grele s-au dat in zona localitaților Cojocna, Apahida, Jucu și Buru, Valea Ierii, Gilau pe direcțiile pe care s-au executat manevrele de invaluire, unde astazi strajuiesc peste 30 de cimitire ale ostașilor romani.

Astazi, la Monumentul Ostașului Roman din Cimitirul Eroilor, militarii din Divizia 4 Infanterie “Gemina”au organizat o ceremonie militara de comemorare a ostașilor romani ce au cazut in luptele de eliberare a orașului Cluj din primele zile ale lunii octombrie 1944.

Pe 11 octombrie s-au implinit 74 de ani de la luptele pentru eliberarea Clujului

Comemorarea de la Cluj-Napoca se inscrie in programul cu activitațile Ministerului Apararii Naționale ce se vor desfașura in garnizoanele din țara cu prilejul implinirii a 74 de ani de la acțiunile de eliberare a teritoriului național, purtate de Armata Romaniei in cel de-Al Doilea Razboi Mondial in perioada 23 august – 25 octombrie 1944.

Foto: Anca Ciornei

 

 


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia