libris.ro

Gheorghe Piperea: „Marile bănci mențin deliberat România în stare de sub-dezvoltare financiară, iar acest lucru este recunoscut și chiar afirmat cu tărie de BNR”

Tot mai multe dintre așa zisele teorii ale conspirației cu privire la soarta românilor se dovedesc rând pe rând nu simple teorii, ci chiar acțiuni concrete puse în practică și experimentate pe cetățenii României. Gheorghe Piperea și Daniel Cătălin Zamfir atrag atenția asupra unui nou aspect revoltător din domeniul bancar: „opt bănci străine care operează în România, au avut o strategie să mențină România în stare de subdezvoltare economică!”.

„CINEVA VA TREBUI SA RASPUNDA!!! Așadar, e pentru prima dată când BNR ne informează că opt banci straine care operează în România, au avut o strategie sa mentina România în stare de subdezvoltare economică!!! E o concluzie de o gravitate extremă! Firesc, se nasc niște întrebări legitime: 1.A fost sau nu intelegere de tip cartelar intre cele opt banci? In orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale! 2.BNR a constat acest lucru abia acum? Aceasta strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum? Dacă a aflat abia acum, inseamna ca trebuie demis întreg Consiliul de administratie, iar daca au știut și au tăinuit, e și mai grav. Pentru a ne lamuri, l-am invitat pe guvernatorul Isarescu, marți la ora 12.30, la Comisia economică a Senatului!”, scrie Daniel Cătălin Zamfir pe facebook

O analiză mai amplă face avocatul Gheorghe Piperea despre strategiile marilor bănci străine de a menține România într-o stare de subdezvoltare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Prin strategiile lor, marile banci mentin deliberat Romania in stare de sub-dezvoltare financiara, iar acest lucru este recunoscut si chiar afirmat cu tarie de BNR. Oricat vi s-ar parea de socanta, afirmatia de mai sus nu imi apartine. Este, pur si simplu, titlul unui editorial din Ziarul financiar de azi, semnat de Sorin Paslaru. Autorul a aratat nu numai ca tara este tinuta captiva unui model malefic de afaceri bancare (business putin cu marje foarte mari, tipic monopolurilor care isi diminueaza artificial productia si comertul pentru a stoarce profituri mari din preturi excesive), ci si ca cele 8 banci mari care activeaza in Romania si-au diminuat in mod deliberat afacerea, pentru a putea castiga cele mai mari profituri din Europa pe seama spolierii populatiei cu dobanzi enorme si a exploatarii nevoii crescande si iresponsabile a statului de credite bancare. Asadar, nu inexistentele legi anti-camatarie si cu atat mai putin nu pe nedrept ponegrita si permanent torpilata lege a darii in plata, ci chiar modelul malefic de afaceri bancare adoptat de cele 8 mari banci, cu largul concurs si cu permanentul back-up al bancii centrale si al eternului guvernator Isarescu au dus la diminuarea afacerii bancare sau la pierderi. Si, cu atat mai putin, nu sunt cauze ale problemelor sitemului bancar cele cateva sute de mii de debitori sufocati de creditele cu clauze abuzive si de hipervalorizarea euro sau chf si nici cei un milion de debitori faliti, vanduti colectorilor de creante. A avut Manole grija, prin intermediul seminariilor de la Sinaia, ca persoanele fizice supra-indatorate sa nu castige prea multe procese contra bancilor si contra colectorilor de creante. Justitia romana „independenta” a ucis din faza orice idee de proces colectiv si de echitate in litigiile consumatorilor cu bancile., a scris Gheorghe Piperea pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info