libris.ro

Mihai Tîrnoveanu: „Voi credeți că vom accepta epurarea etnică ce se va produce în Administratia Centrală, prin acest Cod Administrativ?”

Anul trecut, în jur de două mii de români reuniți din Harghita, Covasna, Mureș, dar și din alte colțuri ale țării, tocmai de la Iași, Satu Mare, Brașov, chiar și din Republica Moldova, au mărșăluit prin centrul Bucureștiului printr-o ploaie torențială care i-a udat până la piele, protestând împotriva noului Cod Administrativ, una dintre cele mai mizerabile și antiromânești inițiative legislative din perioada postdecembristă.

Tineri români din Harghita și Covasna, unii chiar și de nici 16 ani, au mărșăluit printr-o ploaie torențială nemiloasă, străbătând Bucureștiul până la Palatul Cotroceni, purtând steaguri tricolore sau prapuri, într-o încercare disperată de a-și apăra dreptul la identitate culturală, spirituală, dreptul la identitate națională într-o zonă tot mai frământată și mai apăsată de dorințele revizioniste și extremiste ale UDMR-ului.

După mulți kilometri de marș pe o ploaie torențială necruțătoare care s-a abătut la sfârșit de iulie asupra Bucureștiului, i-am găsit la punctul de final al marșului lângă Cotroceni trăgându-și sufletul aproape de Statuia geniului „Leul”.
După mulți kilometri de marș pe o ploaie torențială necruțătoare care s-a abătut la sfârșit de iulie asupra Bucureștiului, i-am găsit la punctul de final al marșului lângă Cotroceni trăgându-și sufletul aproape de Statuia geniului „Leul”.

Unul dintre organizatorii acestui protest, doctorul Mihai Tîrnoveanu, avertizează pe o rețea de socializare că guvernanții nu au renunțat la inițiativa lor și dezbat încă odată Codul Administrativ, un cod pe care CCR l-a declarat neconstituțional.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


” De va fi nevoie, din nou voi striga Prezent la București!Începând de astăzi, până pe 3 aprilie, în comisia comună a camerelor din Parlament, se dezbate încă odată Codul Administrativ după ce Curtea Constituțională l-a picat anul trecut.

Cel mai probabil însă, Guvernul va da o Ordonanță de Urgență pentru această lege prin care limba maghiară ar putea să devină a doua limbă oficială în stat, la pachet cu pensiile speciale. Urmărim cu o extremă atenție dacă se vor produce modificări ESENȚIALE la Codul Administrativ, așa cum ar fi firesc, în urma deciziei CCR din noiembrie 2018. 

Biruință! Codul Administrativ a fost declarat Neconstituţional!
Biruință! Codul Administrativ a fost declarat Neconstituţional!

Nimeni să nu creadă măcar o clipă că abandonăm lupta. Nimeni să nu-si facă măcar nici cea mai mică iluzie că vom ceda. Dacă PSD speră că presiunea exercitată de UDMR asupra guvernului va fi mai mare decât cea a românilor din întreaga Țară, se va înșeala amarnic.

Voi credeți în nebunia voastră că românii vor ceda Covasna, Harghita, Mureș, întreg Ardealul până la Carei? Voi credeți că vom accepta epurarea etnică ce se va produce în Administratia Centrală, prin acest Cod Administrativ? Aveți impresia că vom ceda Suveranitatea?

Readuc aminte că prin Codul Administrativ, în forma de anul trecut, limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat. Niciun cetățean român nu se va putea angaja în Administrația Centrală, prefecturi si deconcentrate, fără să stie limba maghiară.

Mihai Tîrnoveanu: "Jandarmii ne-au spus că așa ceva nu au mai văzut, ca pe vreme rea, numărul participantilor la un protest să crească, în loc să scadă"
Mihai Tîrnoveanu: „Jandarmii ne-au spus că așa ceva nu au mai văzut, ca pe vreme rea, numărul participantilor la un protest să crească, în loc să scadă”

Cunoasterea acestei limbi străine va deveni o OBLIGAȚIE pentru FIECARE angajat din aceste instituții. Angajații români vor fi înlocuiți pe filieră politică UDMR, cu etnici maghiari. O mare parte din teritoriul național va deveni stat în stat, autonomia teritorială pe criterii etnice devenind o realitate.

Vom fi Scut împotriva acestui lucru, vom lupta până la capat.
Cu Dumnezeu înainte!”, a scris Mihai Tîrnoveanu pe facebook

Eroi se nasc și astăzi! Suntem contemporani cu ei, dar cei mai mulți rămân eroi anonimi
Eroi se nasc și astăzi! Suntem contemporani cu ei, dar cei mai mulți rămân eroi anonimi
Eroi se nasc și astăzi! Suntem contemporani cu ei, dar cei mai mulți rămân eroi anonimi
Eroi se nasc și astăzi! Suntem contemporani cu ei, dar cei mai mulți rămân eroi anonimi

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș