libris.ro

Românii din Harghita și Covasna, solidari cu George Simion

Românii din județele Harghita, Covasna și Mureș se declară solidari cu candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, bătut de extremiști maghiari la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Aceștia își exprimă public indignarea față de acțiunea antiromânească ostentativă și premeditată petrecută la limita dintre județele Bacău și Harghita.

„Dorind să-și manifeste opoziția față de amenajările ce s-au făcut acolo pentru a omagia pe eroii militari români, indivizi (care au fost identificați ulterior de către Poliție) au îmbrăcat crucile românești în saci negri din plastic – genul celor care se folosesc pentru depozitarea gunoiului; la fel au procedat și cu monumentul din cimitir. Evident că este vorba de o acțiune dușmănoasă nouă, confirmată și prin lovirea și hărțuirea verbală a doi militanți pentru drepturile românilor din zonele unde suntem numeric minoritari: George Simion și Cosmin Iosub, în data de 17 mai a.c., cu care ne solidarizăm. Protestăm pe această cale împotriva unor asemenea manifestări și ne exprimăm încrederea că justiția va sancționa pe cei vinovați de asemenea fapte de profanare, de huliganism, de violență”, se arată într-o declarație a Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

Românii din centrul țării precizează că incidentul nu este o premieră în zonă și cer pedepsirea celor vinovați.  „După evenimentele din Decembrie 1989, s-a creat o adevărată tradiție să avem în țara noastră acțiuni de acest gen. Formațiunile politice și civice maghiare, organizațiile de toate felurile ale acestei minorități naționale au fost, și sunt uneori, stindardul unor acțiuni ce încalcă flagrant prevederile legislației românești și a celei europeane. Conducerea FCRCHM solicită intervenția autorităților locale, județene și naționale, pentru sancționarea celor vinovați și intrarea în normalitate. Ne adresăm, în primul rând, Ministerului Apărării Naționale care are datoria de a veghea la cinstirea ostașilor români căzuți pe câmpurile de bătaie de-a lungul vremii și de a nu permite ca memoria lor să fie întinată”, se mai menționează în declarație.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


După ce George Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați vineri la cimitirul din Valea Uzului, au fost bătuți de extremiști maghiari, trei dintre aceștia au fost identificați, unul dintre ei fiind viceprimarul UDMR de Sânmartin. Candidatul independent la alegerile europarlamentare s-a deplasat la Valea Uzului pentru că vineri dimineață, așa-ziși ”activiști anonimi” maghiari au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor. După agresiuni, George Simion a revenit în Valea Uzului și a legat panglici tricolore la crucile ostașilor românilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info