George Simion a început pregătirile pentru alegerile prezidențiale și locale, în cadrul unui turneu în diaspora

George Simion a început pregătirile pentru alegerile prezidențiale și locale, în cadrul unui turneu în diaspora

Au trecut alegerile europarlamentare, însă nu și problemele referitoare la votul în diaspora. Românii plecați în străinătate au parcurs zeci sau sute de kilometri pentru a ajunge la secțiile de vot pe 26 mai, au stat și câte 9 ore la cozi uriașe pentru a vota, iar mulți dintre aceștia nu au reușit să ajungă să își exercite acest drept. S-a vorbit mult, dar nu s-a mai făcut nimic. Aceasta este concluzia desprinsă  în cadrul discuțiilor purtate de independentul George Simion cu românii din Birmingham, Londra și Bologna.

Aflat într-un turneu prin Marea Britanie și Italia, Simion i-a îndemnat pe românii de peste hotare să se înregistreze pe site-ul https://www.recensamantuldiasporei.ro/ pentru a determina autoritățile de la București să respecte legislația, care prevede ca la fiecare 100 de cereri să fie înființată o secție de vot.

„S-au dus europarlamentarele, urmează alegerile prezidențiale. Bineînțeles că situația umilitoare în care românii din afara țării au fost puși se va repeta dacă nu luăm atitudine. A venit momentul să nu ne mai intereseze scuzele lor, să punem capăt batjocurii și să le arătăm că avem legea de partea noastră. Vom număra om cu om, cerere cu cerere și vom deschide secții de vot corespunzătoare fiecărei comunități de români din străinătate. Totodată, acei români din diaspora care își doresc să revină acasă trebuie să aibă șansa reală de a contribui la o schimbare, iar această schimbare poate veni la alegerile locale din 2020. Fiecare român plecat poate candida și poate fi ales în țară, pentru a rămâne definitiv să facă diferența în bine”, a declarat independentul George Simion.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


George Simion va avea întrevederi și cu românii din San Marino (18 iunie, ora 17:00, la meciul de fotbal al echipei naționale a României cu echipa națională de fotbal a Croației U21), Padova (19 iunie, ora 19:00, via Ugo Foscolo 15), Parma (20 iunie, ora 19:00, via Emilia Ovest 37/A), Cesena (21 iunie, ora 17:00, la meciul naționalei României), Rimini(22 iunie, ora 11:00, San Clemente di Rimini, via Diaz 167), Roma (23 iunie, ora 11:30, Via Paola Falconieri nr 84 / Monteverde Vecchio -San Giovani di Dio – Piazza Donna Olimpia; ora 14:00 – Via Acquaroni, 71/Parohia S.Rita/Tor Bella Monaca), Verona (23 iunie, ora 20:00, Via Chiodda 177), Florența (24 iunie, ora 16:00, Via Lungarno Vespuci 30) și Torino (25 iunie, ora 13:00, Via Ancona 7, în fața Consulatului României).

George Simion a obținut la alegerile europarlamentare locul 4 în diaspora după numărul de voturi exprimate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info