Școala de vară ASTRA Carei educă o nouă generație de patrioți români

Ceea ce din păcate nu prea mai este dispus să facă statul român prin instituțiile sale oficiale de învățământ, educația patriotică pentru noile generații din România, așa cum de pildă o fac din nou țări precum Polonia (n.r. vezi Polonezii reintroduc învățământul patriotic ), o face din proprie inițiativă Asociațiunea ASTRA Carei (n.r. Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, ASTRA, Despărţământul „Aurel Coza”, Carei).

Tinerii români sunt învățați cum să respecte și să-și arate recunoștința pentru jertfa și sacrificiul suprem al eroilor neamului, mai cu seamă pentru cei care au murit pe câmpurile de luptă pentru dezrobirea Transilvaniei. Este unul dintre puținele și din păcate tot mai rarele exemple pozitive din societatea românească, în care educația patriotică își face drum către sufletele și mințile noilor generații de români.

„Flori pentru eroi la Carei și Moftin – Tinerii elevi de la școala de vară ASTRA Carei au depus joi, 4 iulie , flori la bustul lui Avram Iancu după care s-au deplasat la Cimitirul Eroilor din Moftinul Mic. În cadrul școlii de vară ASTRA , una dintre activități a fost dedicată cinstirii eroilor neamului românesc, eroi care s-au jertfit pentru credință, neam și țară.”, scrie BuletindeCarei.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Doamna Daniela Ciută, președintele Despărțământului Asociațiunii ASTRA Carei, care de asemenea este în aceste zile (n.r. 1-7 iulie 2019) și coordonatoarea școlii de vară ASTRA Carei, a dezvăluit pentru televiziunea locală ITV (n.r. Informația TV) din Satu MARE motivele pentru care se implică în organizarea de activităților comunității românești cu specific patriotic și identitar.

„Fiecare dintre noi, aparținem unui popor. Eu m-am născut într-o familie de români. Am fost crescută într-un anumit fel, în respect față de înaintași, în respect față de toți semenii cu care vin în contact, mai ales că sunt născută într-un oraș multicultural. Careiul este un oraș unde locuiesc români, maghiari, șvabi, țigani, alte naționalități, ucraineni, și am fost obișnuită de mică să ne respectăm unii pe alții. Am învățat să vorbim fiecare limba celuilalt. Dar pe parcurs am observat anumite lucruri, am observat că este nevoie de o mai mare activitate pe tărâm cultural, adică riscam la un moment dat să ne pierdem identitatea.”, a spus președinta ASTRA Carei, Daniela Ciută la Informația TV

Apreciem din suflet asemenea inițiative și o spunem clar și răspicat că asemenea acțiuni trebuie să continuie și pe viitor, chiar și cu mai mult avânt, mai ales acum în aceste vremuri tulburi în care cei aflați la cârma statului român sunt dispuși la trădare națională și să vândă limba română, încălcând articolul 13 din Constituția României (n.r. vezi Dan Tanasă: Plângere penală pentru trădare națională împotriva Vioricăi Dăncilă)

„Art. 13 – Limba oficială: În România, limba oficială este limba română.

Galerie Foto:

[envira-gallery id=”101381″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info