libris.ro

Hai la Arcul de Triumf în Marșul Românilor!4 august, ora 17, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Piața Victoriei!

Hai la Arcul de Triumf în Marșul Românilor!
4 august, ora 17, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Piața Victoriei!

Asociația Calea Neamului a avut onoarea să adreseze o invitație oficială conducerii militare si civile a Armatei Române la manifestările dedicate Centenarului intrării Armatei Române în Budapesta si a eliberării Ungariei de bolșevismul regimului Bela Kun.

Ne exprimăm convingerea că reprezentanții Armatei vor sărbători împreună cu românii de pe întreg cuprinsul Țării aniversarea acestui moment glorios din Istoria României. Jertfa trupelor române din 1919 pentru reconsfințirea Actului Marii Uniri de la 1918 si a blocării extinderii comunismului spre Vestul Europei trebuie cinstită așa cum se cuvine, pentru a nu fi uitată de generațiile actuale si viitoare. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Manifestarea, organizată de Asociația Calea Neamului, este aprobată de Primăria Municipiului București si va avea loc duminică, 4 august 2019, după următorul program: la ora 17 se va efectua gruparea participanților în Piața Charles de Gaulle; se pornește în marș pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan, cu ocuparea unei benzi de circulație rutieră spre Arcul de Triumf.

La Arcul de Triumf va avea loc un moment omagial care va include si Slujba Parastasului pentru Eroii Armatei Române, depuneri de coroane de flori, intonare de cântece patriotice ale Armatei Române, scurte alocuțiuni.

Se va continua mai apoi marșul în mod simbolic către Piața Victoriei pe Bulevardul Kiseleff cu ocuparea unei benzi de circulație rutieră. 
Manifestările vor avea un caracter solemn, pastrându-se pe tot parcursul Marsului, cât si a ceremoniilor de la Arcul de Triumf, o ordine desăvârșită.

Majoritatea participanților va purta costume naționale si steaguri tricolore românești. Grupurile de copii care ne vor însoți vor fi deasemenea în costume naționale si vor avea fotografii din Campania MIlitară din 1919.

Avem în inimile noastre, clipă de clipă, bătăile inimilor ostașilor Armatei Române care au luptat, sângerat si murit pe câmpurile de bătălie pentru ca aceste pământuri binecuvântate de Dumnezeu să poarte numele Grădinii Maicii Domnului, România!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info