libris.ro

Sănătatea plantelor este vitală pentru sănătatea umană: factori de decizie din țările Europei și Asiei Centrale se reunesc pentru a îmbunătăți sănătatea plantelor

 Plantele produc oxigenul pe care îl respirăm și constituie 80 la sută din alimentele pe care le consumăm. Mai simplu spus, sănătatea plantelor este vitală pentru sănătatea umană.Cu toate acestea, conform estimărilor FAO,  până la 40% din culturile alimentare se pierd din cauza dăunătorilor și bolilor. Acesta este motivul pentru care activitatea Convenției Internaționale pentru Protecția Plantelor (IPPC)  este atât de importantă.

Experți agricoli din țările Europei și Asiei Centrale alături de coordonatorii naționali ai Convenției se reunesc la Chișinău, capitala Republicii Moldova, pentru un atelier de lucru IPPC. Participanții vor pregăti rezoluții regionale cu privire la standardele internaționale de sănătate a plantelor, își vor aprofunda cunoștințele fitosanitare  pentruprevenirea intrării și a stabilirii dăunătorilor invazivi ai plantelor și vor împărtăși cele mai bune practici privind sănătatea plantelor.

Atelierul, care se desfășoară în perioada 2 – 5 septembrie, este organizat de Secretariatul IPPC în colaborare cu FAO și Organizația Europeană și Mediterană pentru Protecția Plantelor. Această întâlnire de la Chișinău este unul dintre cele șapte ateliere regionale anuale IPPC organizate în întreaga lume în 2019, cu genericul „Sănătatea plantelor și dezvoltarea capacităților”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Acest eveniment își propune să sensibilizeze cu privire la importanța dezvoltării capacității personalului, a instituțiilor și a sistemelor la nivel național pentru a îmbunătăți sănătatea plantelor”, a declarat Jingyuan Xia, secretarul IPPC. El a subliniat că evaluările capacității fitosanitare joacă un rol important în sprijinirea capacității fitosanitare naționale și a încurajat participanții să discute această problemă.

„Europa și Asia Centrală sunt regiuni extinse și foarte diverse, însă dăunătorii amenință resursele vegetale în toată regiunea în același mod”, a spus Piotr Wlodarczyk, ofițer agricol al FAO la oficiul regional pentru Europa și Asia Centrală. „Atelierele de genul acesta sunt foarte importante, deoarece cooperarea internațională și armonizarea activităților de protecție a plantelor sunt indispensabile pentru a reduce riscurile asociate cu mișcarea tranfrontalierăa organismelor dăunătoare fie în mod natural fie din cauza oamenilor.”

Atelierul va pune accetul și pe pregătirile pentru Anul Internațional al Sănătății Plantelor din 2020 și va încuraja participanții să discute despre cum să-l promoveze în țările lor.

„Comunitatea fitosanitară se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari de la comerțul în continuă expansiune la schimbările climatice”, a declarat Francisco Javier Trujillo Arriaga, președintele Comisiei pentru Măsuri Fitosanitare, care servește ca organ de conducere al IPPC. „Anul Internațional al Sănătății Plantelor este de așteptat să pună sănătatea plantelor și protecția plantelor pe agenda politică și să crească gradul de conștientizare al publicului cu privire la importanța acestora în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info