Protest fără precedent împotriva abaterilor și neregulilor de la Ministerul Pentru Românii de Pretutindeni: „Dă jos hoțu’ challenge”

Un protest fără precedent în spațiul românesc va avea loc luni, 16 septembrie, pe parcursul întregii zile, în mediul online. Este vorba despre„Dă jos hoțu’ challenge”.

Challenge-ul se va derula sub formă de leapșa, care va fi dată Guvernului României, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), în principal reprezentanților legali ai acestor instituții, cu neregulile și abaterile din cadrul IEH, în care stă fără griji în fotoliul de director general delegat Nicolae Brînzea, persoana care a decis pentru sine că poate avea orice salariu dorește, evident, din banul public, alegând să își acorde suma de 17.275 lei lunar, în condițiile în care legea stabilea 10.880 lei.

Cu like, comment, share & tag, participanții la acțiune vor protesta pe paginile oficiale ale Guvernului României, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, precum și pe paginile oficiale ale celor care conduc aceste instituții, punând câteva întrebări referitoare la situația gravă dintr-o instituție publică, a cărei activitate se derulează din banii contribuabilului român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Cazul Brînzea este unul pe care îl regăsim în foarte multe instituții din România. Până când vom mai tolera să fim furați de astfel de oameni? Țara noastră este jefuită zi de zi de astfel de personaje care se consideră invincibile, bazându-se pe rețelele create cu scopul de a fi mereu la adăpost de lege!”, scriu organizatorii protestului.

Inițiatorii demersului propun o serie de întrebări pe care protestatarii să le adreseze instituțiilor responsabile de acoperirea furtului de ban public:

  1.      Se recuperează în prezent diferența dintre salariul legal și cel ilegal acordat cu de la sine putere de directorul general delegat al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brînzea? Dacă nu, de ce?;
  2.       Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” are dreptul de a deconta legal cheltuieli de protocol? Nu ne amăgiți cu legi care se aplică anumitor instituții publice. Institutul nu se încadrează în acele reglementări. Care e valoarea cheltuielilor de protocol stabilite de Nicolae Brînzea în diverse proiecte destinate românilor din afara granițelor țării?;
  3.       Cum vor fi recuperați banii pe deplasările lui Nicolae Brînzea în interes personal cu mașina de serviciu și cu bani de motorină din banul public peste tot în țară?
  4.       De ce Ministerul pentru Românii de Pretutindeni îl menține în funcție pe Nicolae Brînzea? Îi este frică de Brînzea?;
  5.      Cine îl protejează la Guvern pe Nicolae Brînzea?;
  6.      Este adevărat că Nicolae Brînzea își ia concedii medicale mereu în același timp cu prietenul cel mai bun, șoferul lui și omul bun la toate cele personale, angajat al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, dar fără activitate concretă acolo?;
  7.     Este adevărat că deși avea post de consilier juridic în instituție, Nicolae Brînzea a încheiat un contract de asistență juridică cu o cunoștință avocat (mai exact, cu cabinetul ei de avocatură), fără însă a respecta legea care prevedea obținerea acordului explicit al ordonatorului principal de credite – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni?;
  8.     De ce Nicolae Brînzea îi tratează cu dispreț pe toți românii din jurul granițelor, pe care îi acuză că „iau bani în plic”?
  9.     De ce Nicolae Brînzea consideră instituția publică la conducerea căreia a fost delegat moșia sa? Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” nu este Vila Florica, însușită în condiții suspecte;
  10.   Nicolae Brînzea vrea alt post, de consul sau ambasador, și nu știe cum să plece de la cârma Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”?

„Aceasta este o listă de exemple, de propuneri. Fiecare dintre participanții la „Dă jos hoțu’ challenge” pot comenta, da share și tăgui ce doresc și cum doresc pe marginea revoltătorului caz Brînzea”, mai precizează organizatorii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info