libris.ro

Crucile NU se dărâmă, căci Aici e Dărmănești, Dofteana, Comănești, Aici e Valea Uzului, România!

Crucile NU se dărâmă, căci Aici e Dărmănești, Dofteana, Comănești, Aici e Valea Uzului, România!
Asta spunem Ungariei, care alarmată de ,,forțele naționaliste” din România, cere Consiliului Europei întocmirea unui raport prin care se vrea forțarea revenirii Cimitirului Internațional din Valea Uzului la un așa-zis,,stadiul inițial”, adică se urmărește dărâmarea Crucilor si Monumentului închinate Eroilor Armatei Române.

Dacă tot vorbim de stadiul inițial, reamintim țării vecine că inițial, în Cimitirul de la Valea Uzului, NU existau cele 600 de cruci pentru soldații unguri și nici poarta secuiască de la intrare. Aceste însemne construite ilegal au fost puse în 1994 după ce au fost distruse crucile de lemn ale Eroilor Români si ale altor militari de diferite naționalități, fiind deasemenea dărâmat obeliscul ,,Glorie Eroilor Români”, ridicat în 1985 de Ministerul Apărării Naționale.

Așadar NU în anul 1994 a început istoria cimitirului, ci atunci s-a produs maghiarizarea totală si bineînțeles ilegală a Cimitirului Internațional Valea Uzului, pe suparafața acestuia găsindu-se exclusiv însemne ale militarilor unguri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Stadiul inițial este cel din 1926-1927, când Cimitirul Internațional Valea Uzului a fost amenajat de Societatea Cultul Eroilor ”Regina Maria”, aici fiind înhumați militari de diferite naționalități, inclusiv, bineînțeles si români; de aceea cimitirul poartă denumirea de ,,internațional” și nu denumirea de ,,maghiar”; deci dacă Ungaria recunoaște oficial că Cimitirul este Internațional, unde sunt atunci în viziunea ei, însemnele creștine ale militarilor celorlalte naționalități în mult trâmbițatul ,,stadiu inițial” din 1994???

Nu sunt. UDMR aproape că nici nu mai contează în această ecuație, căci această formațiune nu a reusit să mobilizeze mai mult de câteva sute oameni la Valea Uzului la manifestația ilegală din 6 iunie, Ziua Eroilor și nici pe 26 august nu a făcut mare lucru, din cei 10 000 de oameni anunțați, dacă au venit în jur de 1000, fiind generos aici.

Cred că 10 000 au venit de curând la o bere nou lansată, că se dădea gratis…în fine, asta e o altă discuție cu berea, unii dintre ei si asa sunt supărați pe subiectul ăsta, nu vreau să-i amărăsc mai tare, că si așa berea e destul de amară.

Tocmai din cauza situației amare, intervine si mai direct ca până acum Ungaria în chestiunea Valea Uzului, lăsând oarecum UDMR de căruță, cum se zice, deși domnul Borbely, presedintele Consiliului Județean Harghita, baza si fala UDMR, alături de celălalt presedinte de la Covasna ( amândoi cu 200 de oameni după ei pe 6 iunie), se arată îngrijorat de ”provocarea” de pe 25 octombrie, dând în acest sens o declarație publicației Maszol.ro care ne iubește foarte tare si care face tot felul de ”dezvăluiri”. Vom reveni asupra acestui aspect.

Noi mergem pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române la Valea Uzului, în Cimitirul Internațional al Eroilor, cu 150 de torțe, pentru 150 de Inimi de Eroi ce bat în piepturile noastre!
Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș