libris.ro

Când n-ajungi la struguri, spui că sunt neconstituționali? Kelemen Hunor: alegerile locale în două runde sunt neconstituționale

O disperare mare și apăsătoare a cuprins în ultimele zile tabăra UDMR-ului. Schelălăituri și jale mare în declarațiile liderilor UDMR-iști, aproape zilnic. Kelemen Hunor se miorlăie că UDMR ar pierde 20% din primării la alegerile locale în două tururi. Auzi, ce fericire! Dăăăă Doamneeee!

Supărați fleașcă pe trădarea din partea PNL-ului (n.r. UDMR a votat căderea fostului guvern condiționând liberalilor tocmai ca să nu se revină la alegerile în două tururi), liderul UDMR, Kelemen Hunor, tună și fulgeră, amenințând cu dărâmarea Guvernului Orban: „Sunt 100% sigur nu vom avea alegeri în două tururi”.

Potrivit publicației Transylvania Now, Kelemen Hunor a declarat în exclusivitate pentru această publicație că alegerile locale în două runde sunt neconstituționale, iar UMDR va respinge votul de încredere.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


La nivel local, UDMR deja tremură:

„UDMR- ul speriat de două tururi. Așa e dacă nu te ții de promisiunile electorale și te bazezi doar pe votul etnic!”, scrie pe facebook Stirea zilei Satu Mare

Foto:  captură facebook
Foto: captură facebook
Foto:  captură facebook
Foto: captură facebook

Satu Mare este un caz special care dovedește foarte clar avantajul alegerilor într-un singur tur pentru UDMR. Deși românii sunt majoritari în Satu Mare, faptul că românii își împart voturile către mai multe formațiuni politice românești, coroborat și cu faptul că electoratul maghiar este unul disciplinat (n.r. în primul rând din interes) și mai bine mobilizat decât cel român, au produs paradoxul ca Satu Mare să fie condus de un UDMR-ist antiromân precum Kereskényi Gábor.

Anume de aici vine disperarea UDMR-ului cu privire la aceste alegeri organizate democratic în două tururi: s-ar reduce aceste anomalii electorale, care sfidează logica și calculele electorale de pe hârtie.

Fiecare zi este plină de agitație la UDMR, cu discursuri de mobilizare pentru membri și susținători. Kelemen Hunor: „Orice parlamentar este obligat să voteze moțiunea de cenzură.Nu vor fi alegeri în două tururi.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info