Moțiunea de cenzură – un joc politic menit să servească interesele marilor partide parlamentare și atât

Joi, 6 februarie a.c., în conferința de presă săptămânală, co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat, printre alte teme, poziția partidului în privința debarcării guvernului Ludovic Orban prin moțiune de cenzură, precum și în cea a posibilelor anticipate.

Cei doi co-președinți au arătat că votul pentru moțiunea de cenzură contra guvernului Orban este doar începutul unei crize politice care va afecta serios viața fiecărui român, în primul rând prin efectele asupra economiei pe care le va avea.

Prețul, nu mic, este plătit de noi toți, cu unicul scop de a avea alegeri anticipate, care nu ar face decât să contribuie la îndeplinirea obiectivelor strategice stabilite deja de PSD și PNL în propriul beneficiu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Co-președinții A.U.R. cer o reformă reală a clasei politice, una care nu se poate face cu oameni vechi în funcții noi sau vechi. George Simion și Claudiu Târziu susțin că alegerile anticipate nu ajută în nici un fel pentru atingerea acestui deziderat, ci, dimpotrivă, vor menține o stare de fapt rea, care durează de prea mult timp, de 30 de ani.

”Chiar dacă un nou Cabinet va fi votat în ultimul ceas constituțional, adică după ce va fi respins un prim guvern, deja vom fi avut instabilitate politică, ceea ce se traduce printr-o încredere scăzută în conducerea țării la nivel intern și extern.

Consecințele vor fi dintre cele mai grave. Și în primul rînd financiare: devalorizarea leului, creșterea prețurilor și a dobînzilor pentru împrumuturile de stat. Și vă amintim că sistemul de pensii cel puțin este întreținut din împrumuturi” – a atras atenția co-președintele A.U.R. Claudiu Târziu.

La rândul său, co-președintele A.U.R. George Simion a vorbit despre ultimele ordonanțe de urgență ale guvernului, dar și despre o inițiativă legislativă de ștergere a unor datorii către stat de peste 300 de milioane de euro pe care le au două bănci.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info