Categories: Evenimente

Pelerinaj la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, organizat de o asociație din Iași

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței este format dintr-un muzeu situat în fosta închisoare politică din Sighetu Marmației și un Centru internațional de studii asupra comunismului cu sediul în București. Memorialul are ca scop reconstituirea și păstrarea memoriei unor popoare, în particular a celui român, cărora timp de jumătate de secol li s-a indus în conștiință o istorie falsă.

Itinerariul stabilit de către Asociația ASCOR Iași (n.r. Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români) pentru un pelerinaj în Maramureș organizat în perioada 13-16 februarie, conține pe lângă vizita la niște mănăstiri superbe din Maramureș și vizite la Muzeul Memorial de la Sighet și la Închisoarea din Gherla.

„… ASCOR vă propune o ieșire sub forma unui Pelerinaj în Maramureș, între 13- 16 februarie 2020. Vom pleca joi seara cu trenul, și vom continua traseul cu autocarul, vizitând printre altele, Cimitirul și Mănăstirea de la Săpânța, Muzeul Memorial de la Sighet, Mănăstirea Bârsana, Închisoarea din Gherla și Mănăstirea Rohia și Nicula. Va fi o experiență cu încărcătură deopotrivă duhovnicească, dar și culturală. Nu lăsați nici buna dipoziție acasă!”, scrie pe facebook ASCOR Iași

Pelerinaj la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, organizat de o asociație din Iași, Foto: Facebook / ASCOR Iași / facebook.com/iasi.ascor

Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români – filiala Iași, fondată în anul 1990 de un grup de studenți de la diferite facultăți ale Universităților ieșene, funcționează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Române, a Înaltpreasfințitului Teofan – Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și a Sfântului Sinod.

Scopul asociației este promovarea credinței și spiritualității creștin – ortodoxe în mediul universitar. Fiecare tânăr este chemat să cunoască valorile Ortodoxiei, să-și mărturisească dreapta credință prin participarea la viața liturgica a Bisericii și prin implicarea în diferitele activități social – filantropice.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Cu se se mai laudă USR-iștii: propunerea legislativă privind dreptul la avort a primit raport de adoptare

Oana Cambera, deputat neafiliat, fostă USR și PLUS, acum ajunsă vicepreședinte la partidul Reper, se…

59 de minute ago

Militarii rezerviști cer printr-o petiție actualizarea soldelor de grad!

Gradul militar același și totuși diferit !? Militarii în activitate, în rezervă sau retragere și-au…

6 ore ago

Cristina POBIRCI, o gorjeancă talentată!

Cristina POBIRCI: Sunt din Părău de Pripor și totul a început la varsta de 6 ani…

7 ore ago

Prim ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat

Prim ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat în localitatea Handlová, în fața Casei de…

8 ore ago

Pagina de Facebook a singurului cotidian românesc din Carei, furată de hackeri

De ani buni, Buletin de Carei este singurul cotidian românesc independent din zonă care încă…

10 ore ago