Revoltător! Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc este numai în limba maghiară și prezentat ca fiind al Filarmonicii din … Ținutul Secuiesc!?

Revoltător! Site-ul Filarmonicii din Odorhei este numai în limba maghiară și prezentat ca fiind al Filarmonicii din ... Ținutul Secuiesc!?

 „Nemulţumirile Ardealului şi chestiunea minoritară”, din 31 octombrie / 1 noiembrie 1928: „Au văzut (ungurii – n.n.) însă că în Statul Român se pot multe şi au ajuns la convingerea că este un sat fără câini, atunci şi-au zis: să-i dăm drumul, că putem trece şi la obrăznicia asta”. ( Discursul deputatului Emil Aurel Dandea din Parlamentul României)

 „A slăbi tot ce este românesc, a strica cu tot preţul, a alimenta nemulţumirile, discordia dinăuntru, ponegririle din afară, iată datoria noastră pe teritoriul românesc. Patria pentru noi este maghiară, cea veche. Numai cetăţenia forţată, temporară este cea română. De aceea stăm în cetăţenia impusă nouă până ce ne vom putea reuni cu patria. (…)

Cui dintre noi îi trebuie drepturi pentru ungurii din România? Le cerem provizoriu, să putem zdrobi cu ele statul”!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Am făcut această scurtă introducere, tocmai pentru a semnala că se adeverește tot ce prevestea deputatul Emil Aurel Dandea prin discursul său din Parlamentul României din anul 1928. Așa zisele drepturi pe care le tot reclamă de trei decenii extremiștii unguri, sunt folosite tocmai pentru a suprima elementul autohton, de a săpa continuu și neobosit la temelia statului unitar național, contrar tuturor celor înscrise în Constituția României.

Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc
Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc

La Odorheiu Secuiesc am descoperit unul dintre aceste aspecte revoltătoare. Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc, finanțat din bani publici, și pe care se găsește afișată sigla Consiliului Județean Harghita, este disponibil numai în limba maghiară, limba română fiind exclusă.

Autonomie și secesionism pe bani publici românești/
Autonomie și secesionism pe bani publici românești/

Ce ar trebui să le spunem în acest caz imbecililor de politicieni români care s-au dat peste cap să le facă hatârul UDMR-iștilor și să modifice într-un mod abuziv și antiromânesc Codul Administrativ, conferind statut de limbă oficială și limbii maghiare? Realizează oare măcar acum ce au făcut aceste monumente de nesimțire care se tot erijează în elita politică a României?

Foto: captură Facebook

Dar treaba este chiar mai gravă decât ne-am fi închipuit noi la prima vedere. Această filarmonică este prezentată în mediul virtual și nu numai ca fiind … Filarmonica din Ținutul Secuiesc!?

Această filarmonică este prezentată în mediul virtual și nu numai ca fiind … Filarmonica din Ținutul Secuiesc!?
Filarmonica din Odorheiu Secuiesc este prezentată ca fiind Filarmonica din … Ținutul Secuiesc?
Filarmonica din Odorheiu Secuiesc este prezentată ca fiind Filarmonica din … Ținutul Secuiesc?
Filarmonica din Odorheiu Secuiesc este prezentată ca fiind Filarmonica din … Ținutul Secuiesc?
Filarmonica din Odorheiu Secuiesc este prezentată ca fiind Filarmonica din … Ținutul Secuiesc?

La fel este prezentată de ani buni și de către televiziunile din Ungaria, precum DUNA TV:

De asemenea, deși sunt realizate din bani publici ai statului român, afișele evenimentelor sau spectacolelelor Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc sunt realizate NUMAI în limba maghiară!?


În încheiere, avem o urare pentru toți politicienii români imbecili și trădători care și-au pus copitele pe votul pentru Codul Administrativ: să aveți parte fix de ceea ce vă dorea Eminescu în Doina, sau de ce v-a urat să aveți parte Tudor Gheorghe la ultimul său concert!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la Glasul.info Director General la MAGAZIN CRITIC Președinte la Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România Consultant Media la Comunitatea Identitară Iași Contact: fandelmihai@glasul.info