libris.ro

Incredibil, de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, un fost deținut politic anticomunist a fost interzis în Biblioteca Central Universitară Cluj-Napoca!

Incredibil, de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, un fost deținut politic anticomunist a fost interzis în Biblioteca Central Universitară Cluj-Napoca!

Acest fapt revoltător s-a întâmplat din cauza deputatului USR Adrian Dohotaru care a făcut presiuni asupra conducerii BCU pentru a interzice desfășurarea unei conferințe având ca temă jertfa din temnițele comuniste, în cadrul căreia doamna Dr. Galina Răduleanu, fostă detinut politic, în vârstă de 87 de ani, urma să-si lanseze cartea ,,Repetiție la moarte…din spatele gratiilor”.

Motivul invocat de Dohotaru a fost unul de-a dreptul stupid, anume că organizatorii, adică asociațiile ,,Camarazii-România ” si ,,Rădăcina” ar fi fasciști! Diversiunea este tipic comunistă, căci numai comunistii lui Dej, Ceaușescu, Iliescu, Roman si Brucan vedeau fascisti peste tot; iată acum că si cei de la USR văd la fel de mare acest ”pericol” iminent al fascismului care amenință România de parcă ai zice că mai are puțin si se instalează la guvernare!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Dar ce să-i faci, e la fel ca în anii 50, când circula o vorbă prin partidul comunist: ,,dacă e mistici, e fasciști”! Așa si cu Camarazii si cu cei de la Rădăcina, dacă tinerii acestia își iubesc țara si istoria ei, merg la biserică, îsi cinstesc eroii si mai fac si marea greseală de a invita la o conferință de Ziua Deținuților Politici Anticomunisti un fost deținut politic anticomunist născut în 1933, înseamnă că sunt de-ai lui Mussolini! Ce treabă au românii noștri creștin-ortodocși cu dictatorul ateu italian, numai Dohotaru știe.

Oricum, unii de la USR stiu si modul cel mai eficient de a stopa coronavirusul, anume închiderea bisericilor si schimbarea rânduielilor creștin-ortodoxe si a Sfintelor Taine. Cu astfel de apucături cred că USR-ul se va bate în alegeri pentru ultimul loc în parlament.

Conferința s-a desfășurat totuși în alt spațiu, fiind mutată pe ultima sută de metri, gustul amar rămând însă adânc înfipt în sufletul doamnei Galina Răduleanu si a tinerilor celor două asociații românesti, nu atat din cauza unuia ca Dohotaru, cât din cauza faptului că factorii de decizie ai BCU au dat curs presiunilor lui.

Sunt vremuri grele, dar Dumnezeu nu ne lasă, mergem înainte!
Urmăriți conferința pe pagina Camarazii România.
Doamne ajută!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș