libris.ro

Orban vs Orban: Orbanul nostru nu-i ca Orbanul lor, din Ungaria!

În timp ce în România este limpede până și pentru copiii de grădiniță că liberalii și guvernarea Orban iau apărarea băncilor și multinaționalelor, în defavoarea românilor, în Ungaria, un alt Orban, impozitează băncile și lanțurile de hipermarketuri multinaționale pentru… a reechilibra bugetul național, afectat de criza provocată pe fondul declanșării pandemiei de coronavirus.

„COVID-19: Guvernul Orban impozitează Hipermarketurile și Băncile. Nu Ludovic, ci Viktor… Ungaria a anunțat că va impune taxe suplimentare pentru lanțurile de hipermarketuri multinaționale și pentru bănci, ca măsură de reechilibrare a bugetului afectat de epidemia de COVID-19.

Comercianții cu amănuntul vor participa cu circa 100 de milioane de euro la eforturile Ungariei de a combate efectele coronavirusului, iar băncile cu circa 150 de milioane de euro, scrie Associated Press.”, scrie evz.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Există termen de comparație între cei doi Orban? Pe de o parte în Ungaria ai un ultranaționalist, pe când în România ai un premier antinațional, cu alte cuvinte un trădător de țară.

În vreme ce Orban și Cîțu îl cocoșează tot pe contribuabilul român, pe modelul pe care au făcut-o și PDL-iștii în timpul crizei din 2008-2009, în Ungaria se caută preluarea măcar a unei mici părți din greutatea de pe umerii cetățenilor, apelând la taxe suplimentare pentru lanțurile de hipermarketuri multinaționale și pentru bănci.

Un astfel scenariu la noi ar fi demn de filmele SF, cu atâtea slugi proaste și incompetente, care se calcă pe picioare pentru a pupa în fund băncile străine și multinaționalele.

Orbanul nostru nu-i ca Orbanul lor, și cu toatea astea insul din deal a insistat să ni-l bage samavolnic pe gât, o dată, înc-o dată, și încă o dată. De ce? Tocmai pentru că știa că va fi sluga obedientă a băncilor străine și a multinaționalelor, și le face negreșit pe plac, lovind mai curând în interesele cetățenilor români!

Și asta s-a văzut cel mai bine în jocul acela penibil cu ordonanța privind amânarea ratelor bancare: cu … uite ordonanța, nu-i ordonanța, ba cu… hai la loc comanda, retrage-o… așa cum îți comandă stăpânii tăi.

Politica liberală din România se vede de la o poștă că devine din păcate tot mai fățiș antinațională, antiromânească. Pentru asta s-au zbătut atâta vreme și au provocat numai instabilitate politică și economică în România? Pentru a instaura o dictatură antinațională?

Acum nu c-am fi cine știe admiratori ai lui Viktor Orban și facem apologia totalitarismului din Ungaria: departe de noi gândul ăsta. Ba chiar l-am criticat de nenumărate ori, atât pentru excesele din Ungaria, cât și pentru „incursiunile” directe sau indirecte din România, dar între un naționalist plin de defecte și de greșeli, și un prim ministru antinațional, slugă a unor interese externe (n.r. deci trădător pe față), oare ce poți alege? Doar că poartă și el numele de Orban, nu înseamnă că Ludovicul este în slujba poporului nostru, ci ba chiar dimpotrivă. Să ai un asemenea premier pe timp de stare de urgență, provocată de pandemia de coronavirus, asta deja este și mai trist pentru noi românii…


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info