libris.ro

25 Octombrie: Răspunde Române, Prezent pentru Eroi la Valea Uzului! Pentru 52 de Cruci!

Răspunde Române, Prezent pentru Eroi la Valea Uzului! Pentru 52 de Cruci!
Asociația Calea Neamului organizează Ziua Armatei la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, 25 octombrie, ora 16.

Răspunde Prezent pentru Eroii Neamului, pentru cei care-au trecut Carpații, pentru Crucile lor, pentru ca acestea să nu fie dărâmate la ordinul UDMR. Curtea de Apel Mureș a decis că Cimitirul Eroilor Valea Uzului nu mai apartine acum de Dărmănești, Bacău, ci de Sânmartin, jud. Harghita.

Voința liderilor UDMR, inclusiv a celor care conduc Consiliul Județean Harghita a fost dintotdeauna ca Monumentul si Crucile Eroilor Armatei Române ridicate în 2019 în Cimitirul de la Valea Uzului, să fie îndepărtate. Acum, când aceste loc sfânt este ”în mâna” lor, există pericolul real să-si pună în aplicare planul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Doar noi, vă rog să mă credeți, căci stiu bine situația, îi vom putea opri, doar Prezența noastră acolo si implicarea noastră, a oamenilor din popor, mai țin acum acele Cruci în picioare, doar noi putem opri buldozerele. Dacă ei, factorii politici, nu vor realiza că această parcelă din Cimitir, cu însemnele creștine de căpătâi ale Ostasilor Români, nu este APĂRATĂ de noi, vor da drumul la buldozere.

Acest lucru vă rog să-l înțelegeți pe deplin. Cele 600 de însemne ale militarilor armatei cotropitoare austro-ungare au fost ridicate în 1994 numai cu ”avizul” UDMR. Tot cu acest ”aviz” s-a dărâmat atunci tot ce a însemnat mărturie românească de jertfă pentru Țară în Primul Război Mondial. S-a ras totul si s-a maghiarizat pur si simplu un Cimitir INTERNAȚIONAL al Eroilor. Nu au mai lăsat nimic altceva.

Primăria Dărmănesti în 2019, prin ridicarea Monumentului închinat tuturor celor căzuti, indiferent de nationalitate si a celor 52 de Cruci pentru Eroii Români, nu a făcut altceva decât să restabilească caracterul inițial de Cimitir Internațional al Eroilor, caracter pe care l-a avut odată cu înființarea lui în 1926, de către Armata Română.

Așadar în 2019 s-a îndeplinit un act reparatoriu. UDMR, inclusiv Consiliul Județean Harghita, nu acceptă acest lucru, așa cum nu se obisnuiesc cu gândul că trăiesc în România, că imperiul austro-ungar nu mai există, că fosta lui graniță a căzut de mult timp si că în luptele de pe Valea Uzului au murit si români si că acești Eroi trebuie să aibă Cruci de căpătâi în oricare loc din această Țară, pe oricare front de luptă unde sângele lor s-a vărsat, unde sângele lor mustește si mărturisește că AICI ESTE ROMÂNIA.

Doamne ajută frați si surori si noi, asemenea lor, celor plecați la Cer din Neamul nostru, lângă Iisus Hristos Mântuitorul, suntem chemați să mărturisim același lucru la Valea Uzului. Suntem Aici pentru România, pentru 52 de Cruci! Le ținem în picioare. Împreună!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș