libris.ro

Diana Crudu este o tânară româncă din Basarabia care a fost pedepsită de rușii și de comuniștii locali pentru a fi arborat drapelul României. Ce răspunde Bucureștiul?

Diana Crudu este o tânară româncă din Basarabia care a fost pedepsită de rușii și de comuniștii locali pentru a fi arborat drapelul României. Ce răspunde Bucureștiul?

De Gabriel Gherasim

In 2018 Diana Crudu a fost forțată să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, în anul Centenarului Romaniei Mari. Diana Crudu spunea atunci că a înălțat tricolorul în semn de recunoștință față de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Gestul ei nu a fost trecut cu vederea de fostul vice-ministru de Externe si Integrare Europeană (Sic!) de pe vreamea guvernării PCRM, Valeriu Ostalep, care susține că tânăra ar fi încălcat legea și a denunțat-o la poliție. În semn de solidaritate, tatăl fetei și-a vopsit poarta de la casă în tricolor.

Diana Crudu spune că gestul a reprezentat un semn de recunoștință față de statul român pentru bursa de studii de care a beneficiat opt ani. Ostalep confirmă că nu este prima dată când cere poliției sancțiuni pentru cetățenii Republicii Moldova care arborează drapelul României.

Șeful sectorului de poliție Durlești, Iurie Feodorov, a declarat că ar fi înaintat un demers la Comisia Națională de Heraldică, pentru a se pronunța pe marginea acestui caz. Disputa dintre Diana Crudu și Valeriu Ostalep nu se oprește aici. Tânără a postat pe o rețea socială un mesaj prin care și-a exprimat nemulțumirea și a anexat copia sesizării depuse la Poliție de fostul viceminstru.

Valeriu Ostalep pretinde un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal și consideră că a fost denigrat. Ce raspunde Bucurestiul? La o reclamatie si solicitare de ajutor din partea guvernului Romaniei de catre subsemnatul, senatorul Viorel Badea a inaintat spre sedinta in Senatul Romaniei aceste solicitari in 2-septembrie 2020.

Domnul Dan Neculascu Secretar de Stat a raspuns cu urmatoarele pe 9-Septembrie- 2020: “Apreciem ca situatia semnalata de doamna Crudu (de fapt de subsemnatul!), reprezinta o actiune regretabila, contrara obiectivului de valorificare in plan pozitiv a patrimoniului comun de istorie, limba si cultura.” (vedeti Atasamentul documentului in raspuns integral).

Bun! Asta stiam si noi, ceea ce a generat solicitarea mea catre guvernul Romaniei pentru apararea domnisoarei Crudu in primul rand. Care este deci actiunea raspunsului de reparatii de catre guvernul communist al rusilor si al vanzatorilor de neam din Basarabia, de la guvernul Romaniei? Niciuna.

Invit parcurgerea documentelor in acest sens trimise mie de la Bucuresti si trista determinare ca ce naste din pisica securistilor si a tradatorilor de neam comunisti din Romania anilor 1944-1989, este de aceeasi natura ca si tradatorii de neam si ocupantii prezenti de la Chisinau. “Alte masti aceeasi fata” (Mihai Eminescu).

Sursa: Text și foto, Gabriel Gherasim

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Gherasim Gabriel Teodor

scriitor român, stabilit in SUA corespondent și colaborator la mai multe publicații din SUA, România, etc