1 din 4 elevi şi 2 din 5 profesori nu pot participa la cursurile online, iar neparticiparea la educaţie nu e o opţiune în nicio societate

Deputatul Angel Tîlvăr, revoltat de situaţia dezastruoasă a educaţiei în Vrancea: “pentru mulţi copii din mediul rural, şcoala online nu îşi atinge obiectivul”.

Nici măcar acum, în al doisprezecelea ceas, actuala guvernare nu înţelege să facă front comun pentru a veni în întâmpinarea nevoilor elevilor şi a profesorilor.

Cursurile online sunt un simulacru în aproape toată ţara, o utopie pentru cei care aveau nevoie de susţinere şi înainte de pandemie pentru a putea depăşi dificultăţile de învăţare şi pentru care îndrumarea de la şcoală ar putea-o suplini pe cea care lipseşte în familie.Statisticile estimează că sunt între 200.000 şi 400.000 de copii afectaţi de sărăcie şi lipsiţi de acces la servicii sociale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Conform unei anchete derulate de “Salvaţi Copiii – România”, mai mult de 1 din 4 elevi şi 2 din 5 profesori nu pot participa la cursurile online, iar neparticiparea la educaţie nu e o opţiune în nicio societate, din contră, în acest context atât de dificil trebuie să ne preocupăm mai ales de cei vulnerabili, primii dezavantajaţi de sistemul de cursuri online.

Este dovedit şi susţinut cu argumente ştiinţifice că sistemul online nu poate răspunde rigorilor educaţionale. Sistemul românesc, nici atât. Peste 2000 de şcoli nu corespund unor minime cerinţe „digitale”, nu au internet deloc, în alte câteva mii de şcoli internetul funcţionează slab, peste 30% dintre elevi nu au niciun dispozitiv pentru a se conecta online.Suntem pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura educaţională sau în competenţe digitale.

Peste 12.300 de elevi vrânceni aşteaptă cu nerăbdare să primească tabletele solicitate Ministerului Educaţiei şi aşteptarea se va prelungi, pentru că încă nu au nicio veste. Nici în cazul profesorilor vrânceni situaţia nu este mai bună.Din datele oficiale, din cele 452 de structuri şcolare din judeţul Vrancea, 32 de structuri arondate nu sunt conectate la internet sau au conexiune de slabă calitate.Guvernul PNL a tot promis achiziţionarea de tablete şi dispozitive. Din necesarul de un million, doar 43.000 de tablete au fost achiziţionate, conform deja consacratului epitaf al guvernării Iohannis-Orban „s-a făcut cât s-a putut face”.„, se arată în declarația de presă a deputatului Angel Tîlvăr

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns