libris.ro

S.O.S! Se dorește desființarea Istoriei și Geografiei din școli

„Profesorul Florinel Agafiţei a studiat cu atenţie metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar viitor şi a constatat că discipline importante precum Istoria şi Geografia vor fi contopite într-una singură, sub altă denumire.

El spune că în metodologia de mobilitate a personalului didactic pt 2021/2022 au dispărut ca discipline de sine stătătoare obiecte precum Istoria şi Geografia, acestea fiind prinse cu denumirea de Studii Sociale.”, scrie Buletin de Carei citând din adevarul.ro

În timpul unei deplasări din cursul acestui an, am poposit pentru câteva clipe într-o școală rurală din comuna Moftin din județul Satu Mare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim printre manualele școlare depozitate pe un mic hol de la intrarea în școală că manualele de Istorie și de Geografie și așa erau alterate destul de serios din punct de vedere al conținutului, elevii de azi învățând o cu totul altă Istorie și Geografie a României decât cea învățată pe vremurile noastre în școală.

Alături de colega mea jurnalistă răsfoiam manualele și efectiv nu ne venea să credem cât de mult este implicat ideologicul, politicul și antiromânismul în manualele școlare din România. Dacă vom continua pe acest trend, ușor, ușor, vom înceta să mai fim un popor și vom deveni doar o … populație.

Desen în creion care îl înfățișează pe Don Quijote

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, dezbină-i, fă-i să se ruşineze de ceea ce sunt. Astfel, nu va trebui să lupţi pentru a-i cuceri, pentru că, speriaţi de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii şi să-i salvezi de ei înşişi.”

Sun Tzu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info