libris.ro
Societate

Guvernul te vrea sclav!

Guvernul te vrea sclav!

Multi dintre cei care aud de zonele rurale ale Moldovei se gandesc doar la saracie, alcoolism, violenta, etc pentru ca astfel de informatii le sunt de obicei livrate de televiziuni care cauta de fapt numai asemenea lucruri in goana lor dupa senzational si dupa stiri cat mai socante.

Pentru cei care nu cunosc cu adevarat zonele rurale ale Moldovei acestea au si altceva de oferit: o lume diferita unde se traieste natural, unde oamenii petrec mult mai mult timp in aer liber, muncind, fiind aproape de natura si de pamant.In comparatie cu standardele moderne acesti oameni pot fi catalogati saraci dar de fapt bogatia nu se traduce doar prin posesiuni materiale ci si prin standardul de viata.

In comparatie cu cei din mediul urban, taranii romani inca mananca sanatos, se bucura de aer si ape curate iar faptul ca multi dintre ei sunt activi fizic pana la varste destul de inaintate si nu sunt sedentari ca majoritatea persoanelor de varsta a treia din mediul urban constituie un mod sanatos de a trai si de a te bucura de ceea ce iti ofera natura.

Guvernul te vrea sclav!

Acest mod de viata in sine a taranului roman care se simte legat de pamant si de roadele sale este acum amenintat de guvernul Romaniei care ii aduce in batatura pe cei de la Chevron, o companie americana care a lasat in urma sa peisaje apocaliptice prin toate zonele de pe glob pe unde a trecut.

Amenintarea acestui gen de viata va transforma taranii romani in sclavi sau ii va face sa migreze catre alte tari pentru ca exploatarea gazelor de sist va distruge orice mijloc prin care ei isi castigau existenta. Exploatarea gazelor de sist va face imposibila viata taranilor romani asa cum o stiau ei pana acum. In primul rand vor trebui sa cumpere apa imbuteliata de baut, nu vor mai putea creste animale mari , agricultura va deveni de asemenea imposibila.

In al doilea rand studiile despre exploatarile gazelor de sist dovedesc ca provoaca si nenumarate cutremure care vor deteriora casele celor din zonele rurale care dupa cum se stie multe dintre ele sunt construite in mod traditional din paianta sau chirpici. La Pungesti deja casele au inceput sa se crape si asta doar de la utilajele grele care trec de nenumarate ori pe langa casele oamenilor.

L-au acuzat pe Ceausescu de subminarea economiei de stat si de genocid si l-au impuscat. Cei care au subminat cu adevarat economia de stat in cei 24 de ani de la revolutie si care sunt vinovati de un genocid al oamenilor si al fabricilor deopotriva ce merita?

Guvernul ne vrea sclavi! Guvernul ne vrea otraviti, ne vrea fara case, ne vrea plecati! 

Sursa: Glasul-Moldovei.blogspot.com

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

23 de ore ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

3 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

o săptămână ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

o săptămână ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

o săptămână ago