Patriotism

Primul român care a primit interdicție de a intra în Ucraina

Conform unui articol publicat de cei de la informatorulbt.ro una dintre primele decizii ale noilor autorități politice de la Kiev a fost cea de a interzice mai multor persoane de alte cetatenii decât cea ucraineană de a mai putea intra pe teritoriul Ucrainei.

Printre cei care au primit interdicție a fost și directorul și presedintele „Asociatiei Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”.

Profesorului botoșănean Constantin Moroșanu ( Darabani, Botoșani ) i-a fost interzis timp de un an accesul în Ucraina înecepând cu data de 25 mai 2014.

Primul român care a primit interdicție de a intra in Ucraina


Este practic primul român căruia i s-s interzis oficial să intre în această țară. Decizia ar fi fost emisă de unul dintre serviciile secrete ale Ucrainei (S.B.U.).

Motivul real pentru care i s-a impus aceasta interdictie ar fi de fapt publicația „Plai Darabanean”, publicație pe care profesorul o conduce și la care colaborează personalități importante ca redactori din România, Ucraina și Republica Moldova.

Temele abordate de obicei in publicatia respectiva au fost legate intotdeauna de spiritul unificarii si emanciparea politica si sociala a romanilor de peste Prut. Acelasi obiectiv statutar il are si asociația amintita, prezidata de catre profesorul Moroșanu. 

Profesorul a fost dat in consemn la granitele Ucrainei si a aflat astazi când a vrut să treaca frontiera din Mămăliga (localitate din Republica Moldova) către Ucraina. 

Consternat de decizia serviciilor din Ucraina profesorul Morosanu a afirmat ca va depune o contestatie considerand aceasta decizie abuziva.

Surse :

http://www.informatorulbt.ro/exclusiv-primul-roman-interzis-ucraina/

http://plai-darabanean.ucoz.ro/

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

o oră ago

Mihail Neamțu: „Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

o zi ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

6 zile ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

o săptămână ago

Student român discriminat la Oradea pentru că purta la gât un medalion cu lupul dacic

”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow) Suntem un popor…

2 săptămâni ago

Justiția apără libertatea presei: ISJ Mehedinți obligat să acorde acreditare jurnalistică publicației independente eParadigme

Tribunalul Mehedinți a decis că refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți de a acorda acreditare jurnalistică…

2 săptămâni ago