Scrisoare deschisa privind retragerea decoratiei lui Laszlo Tokes
La asa zisa revolutie din 1989, timisorenii s-au unit in jurul lui Tokes iar ceea ce incepuse ca lupta impotriva unui abuz a devenit, cel putin privita prin ochii romanilor de la acel moment o lupta impotriva regimului.
Numele lui Laszlo Tokes era pe buzele tuturor in acele zile de trista amintire si capata usor dar sigur statutul de erou al revolutiei decembriste.
In timp s-a dovedit nu doar colaborarea sa cu securitatea romaneasca ci si cu serviciile secrete maghiare, acuzatii dovedite in presa si partial recunoscute chiar si el insusi.
Generalul Ioan Talpes nu s-a sfiit sa afirme public faptul ca Laszlo Tokes este agent al securitatii maghiare. Inclusiv securitatea romaneasca stia ca Tokes era agent al securitatii maghiare.
Cati enoriasi si-a tradat acest pastor, cati oameni au suferit din cauza notelor sale informative? Asta numai sufletul sau negru o poate sti. Cert este ca el a parcurs acest scurt drum de la presupusul erou la tradator practic pe nesimtite. Viata sa privata dezbatuta prin tabloide si prin presa de scandal aduce la lumina alte lucruri neplacute despre caracterul sau moral si ideologic.
Celalalt tradator al Romaniei, Traian Basescu, il decoreaza pe Laszlo Tokes cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, stiind toate aceste amanunte si detalii despre tradarile actiunile lui conspirationiste indreptate impotriva Romaniei si ale statului national, unitar si indivizibil roman.
E ca si cum l-ai decora pe Ion Iliescu, alt tradator al Romaniei, pentru faptul ca a cerut interventia fortelor armate sovietice in 1989, cu cea mai inalta distinctie oferita vreodata in Romania pentru merite deosebite.
Stiind magariile si actele de tradare pe care le-a facut, Laszlo Tokes are nesimtirea sa conteste retragerea distinctiei Steaua Romaniei. Cat tupeu si de cata nesimtire poti sa dai dovada cand esti prins si dovedit ca tradator si totusi tu vrei sa fii decorat ca un erou?
Sursa/Foto: Glasul-Moldovei.blogspot.com
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Pe 27 iunie 1849, Avram Iancu a trimis un răspuns oficial colonelului ungar Iosif Simonffy…
În perioada interbelică comuna Cuzdrioara ( acum în județul Cluj) făcea parte din județul Someș,…
Leave a Comment