Lupta primarului din Targu Mures, Dorin Florea, cu extremistii maghiari
Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, le-a dat o replica pe masura extremistilor maghiari: “Prea dintr-odată cred şi-au găsit raiul aici”. De-a lungul timpului, primarul municipiului Targu Mures a dus mai multe “lupte” cu extremistii maghiari, culminand acum cu interzicerea marsului pe care acestia voiau sa-l organizeze in luna martie.
Dar prea dintr-odată şi-au găsit raiul tot felul de extremişti, haideţi la Târgu Mureş că primarul nu e acasă’. Primarul e acasă, şi în 19, şi în 20, şi toată luna martie şi aprilie. Dacă vor să vină la mine, la primărie, cu mare plăcere, dar a te da cu scandalul prin oraş, nu. Dacă vin să facă o manifestare culturală, să prezinte raportul Academiei Române, să prezinte mecanica cuantică sau teoria lui Bolyai, cu mare plăcere îi dau o masă şi un scaun în centrul oraşului. Cu scandalul, în altă parte!”, a spus Florea, citat de Agerpres.
Edilul s-a referit inclusiv la apelurile la mobilizare lansate de o serie de organizaţii extremiste pe reţelele de socializare, pentru data de 10 martie, la Târgu Mureş, în ciuda faptului că municipalitatea nu a dat aviz niciunui marş, ca urmare a violenţelor la care s-au dedat unii participanţi anul trecut.
Nu mă provocaţi, nu dau voie la marşuri, la tot felul de extremişti şi exhibiţionişti publici ca să creadă că Târgu Mureşul a devenit raiul derbedeilor şi al extremiştilor. Nu au decât acasă la ei, în familiile lor, să-şi exercite acţiuni de toate felurile. Mă lasă rece! Ştiu că legea e de partea mea, ştiu că cetăţenii nu doresc acest lucru, nu au decât să se tot invite unde vor şi cum vor. Îi rog să stea în casă, să-şi respecte familiile, copiii, nevestele, să iasă pe centru, să mergem să ne onorăm istoria şi valorile acestui oraş. Monumentul (Secuilor Martiri, n.r.) va fi păzit, în fiecare an este spălat, curăţat, în jur am pus nisip şi pietriş, ca să nu se murdărească lumea care vine. Acolo avem un tipic în fiecare an. Toată lumea care doreşte, că sunt persoane fizice, juridice, asociaţii, oameni simpli pot merge cu mare plăcere la monument, cu pioşenie, pentru a-şi onora şi comemora înaintaşii”, a arătat edilul.
Sursa: [1] www.voceatransilvaniei.ro
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Leave a Comment