Consumati somon? Ar trebui sa stiti ceva despre somonul norvegian.
Recent autoritatile norvegiene au admis ca somonul de crescatorie norvegian poate fi periculos pentru persoanele care-l consuma, in special pentru copii, adolescenti si femei îinsarcinate. Dupa mai multi ani de controverse pe acest subiect si dupa o alerta lansata de un ziar novergian “VG”, autoritatile norvegiene au fost nevoite sa recunoasca ca somonul de crescatorie este periculos si sa recomande populatiei, in special categoriilor sensibile, sa renunte la acest aliment.
Astfel, somonul de crescatorie este periculos pentru copii si femei insarcinate. Autoritatea Europeana pentru Securitatea Alimentara a descoperit in somonul de crescatorie norvegian diflubenzuron, un insecticid cu un nivel mare toxicitate pentru vietuitoarele acvatice. Pe aceasta tema, presa franceza subliniaza ca aceasta substanta toxica este interzisa pe piata comunitara.
Mai grav este ceea ce mai precizeaza Anne-Lise Bjorke Monsen.Se stie, de asemenea, ca poluantii descoperiti in acest peste pot avea un efect negativ asupra sistemului imunitar, sistemului hormonal si metabolismului. De asemenea, acestia se transmit pruncului in timp ce este alaptat. Persoanelor mai afectate la acesti poluanti, respectiv copii, adolescenti si femei insarcinate, li se recomanda sa renunte la somonul de crescatorie importat din Norvegia.
Din pacate, cu toate alertele lansate in ultimii ani, abia acum autoritatile norvegiene, cu o intarziere alarmanta, au recunoscut ca somonul de crescatorie este periculos. Anul trecut, Norvegia a acoperit 60% din oferta de somon de crescatorie. Iata insa ca Rusia, inca din 2006, a renuntat la importul de somon de crescatorie din Norvegia ca o masura de protectie a populatiei. Specialistii ne reamintesc ca o sursa buna de omega 3 o reprezinta macroul si heringul, evident daca nu sunt contaminati cu substanţe toxice.
Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…
S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…
Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…
Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…
Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…
La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…
Leave a Comment