Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse, foto: captura video, youtube.com
Odata cu venirea caldurii, tot mai multi oameni prefera iesirile in aer liber, la iarba verde, la un gratar sau pentru diverse excursii prin natura. Insa multi dintre ei ignora faptul ca in iarba exista si multii paraziti si alte insecte daunatoare. Poate cele mai rele dintre ele sunt capusele. Daca nu sunt indepartate intr-un mod corespunzator, victimele capuselor se pot alege cu niste boli foarte grave.
De cele mai multe ori, cei muscati de capuse ignora avertismentele si incearca sa scape de insecte intr-un mod necorespunzator, tragand pur si simplu de corpul insectei, iar capul acesteia se rupe, ramanand infipt in pielea victimei, iar asta conduce de cele mai multe ori la infectarea respectivei persoane cu diverse boli pe care le raspandesc de regula capusele, unele dintre acestea fiind chiar deosebit de periculoase.
Iata cum puteti scapa in siguranta de capuse daca nu puteti ajunge in timp util la un medic: folositi un bat de chibrit caruia ii umeziti gamalia si apoi descrieti usor cercuri in jurul capusei pana ce aceasta, astrasa de mirosul de fosfor, isi va retrage singura capul din pielea victimei si va urma mirosul batului de chibrit umezit.
O alta metoda este prezentata in clipul video de mai jos:
Folositi un betisor in varful caruia puneti un mic tampon din bumbac umezit cu apa si apoi descrieti niste usoare miscari circulare in jurul capusei, iar insecta se va desuruba asemenea unui tirbuson, fara riscul de a mai ramane parti din ea ingropate in pielea victimei.
Atentie! Acestea nu sunt sfaturi medicale. In caz ca puteti ajunge de urgenta la un medic de specialitate, nu incercati niciodata singuri aceste proceduri.
PS: Daca am putea scapa la fel de usor si de capusele din politica romaneasca ( in limba engleza: politics= poly (mai multe) + ticks (capuse) )
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment