Regimul de exploatare al padurilor era superior in perioada interbelica fata de cel al mafiei politice actuale
In perioada interbelica, regimul exploatarilor forestiere prevedea obligatia unor garantii de reimpadurire impuse proprietarilor de paduri, iar celor care nu respectau regulamentul de exploatare li se puteau aplica amenzi usturatoare, mergand chiar si pana la expropierea lor in cazurile cele mai grave.Va dati seama cat de mult am involuat fata acele vremuri? De cat de proaste si de rele sunt actualele legi din Romania daca exista acum anumiti indivizi care si-au permis sa rada padurile de pe munti intregi nerespectand uneori nici macar cele mai elementare norme sau reguli din domeniul exploatarilor forestiere?
Padurile noastre dispar in continuare cu o rapiditate ce poate fi constatata pana si de pe Google Maps, cu locuri golase pe hartile muntilor ce se exind cu o repeziciune ingrijoratoare. Cum de nu pot fi oprite aceste jafuri, aceste crime impotriva naturii? Oare chiar atat de incompetenti si de corupti sunt cei care ne conduc incat Romania a involuat din cauza lor cu cel putin cateva zeci de ani in comparatie cu lumea civilizata?
In Monitorul Oficial al Romaniei din perioada anilor ’20 erau publicate regulamentele de exploatare ale padurilor din anumite zone ale tarii, fiind specificate informatii detaliate despre suprafetele acestor paduri si obligatiile de reimpadurire ale proprietarilor in caz ca le era permisa exploatarea selectiva a acestora. In unele cazuri erau specificate pana si soiurile sau speciile de copaci doriti pentru reimpadurire in aceste zone.
Daca in Romania anilor ’20 nimic nu era lasat la voia intamplarii si existau norme si regulamente stricte de exploatare a padurilor, insistandu-se pentru o exploatare rationala si controlata strict, atunci de ce oare asistam astazi la un asalt salbatic si necontrolat asupra padurilor din tara noastra?
Pe 1896 a apărut ziarul „Liga ortodoxă", sub conducerea lui Alexandru Macedonski. Ziarul „Liga Ortodoxă”,…
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește anual pe 20 iulie, în aceeași…
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Leave a Comment