Categories: AntiromanismCultural

Pe 9 martie 1866 Mihai Eminescu debuta in revista Familia. Acum, autoritatile incompetente din Romania au pierdut poezia de debut a lui Eminescu!

Marele poet national roman Mihai Eminescu debuta pe 9 martie 1866 (n.r. 25 februarie pe s.v.) in numarul 6 al revistei Familia cu poezia “De-aş avea..”. Acum, autoritatile incompetente din Romania au pierdut poezia de debut a lui Eminescu! Singurul numar al revistei Familia care continea poezia de debut a lui Mihai Eminescu, aflat in posesia Bibliotecii Judetene din Oradea a disparut fara urma. Pagina care continea poezia este rupta si nimeni  nu stie cine a luat-o sau ce s-a intamplat cu ea.

Un duplicat al revistei de la aceeasi data se pare totusi ca exista si la Cluj-Napoca. Angajatii Bibliotecii Judetene din Oradea incearca  de peste un an si jumatate sa rezolve misterul disparitiei mai multor carti si alte documente rare de patrimoniu.

Pe 9 martie 1866 Mihai Eminescu debuta in revista Familia. Acum, autoritatile incompetente din Romania au pierdut poezia de debut a lui Eminescu!

Cine ar fi putut lovi cu o atata nesimtire si neobrazare in patrimoniul cultural al Romaniei? Din Biblioteca Judeteana din Oradea au disparut de-a lungul timpului sute de volume rare care apartin patrimoniului cultural national.

Autoritatile romane au desfasurat o ancheta la Biblioteca Judeteana din Oradea si in urma inventarului au descoperit ca lipsesc aproximativ 500 de volume.

Foto: Mária Berényi

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

17 ore ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

2 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

2 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

3 zile ago